A Milan két nap alatt két világbajnokot szerezhet

Infostart
2007. január 24. 10:40
A milánói sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport szerint szerdán újabb forduló lesz a Milan és a Real Madrid között Ronaldo ügyében. A két képviselő, az olaszok nevében tárgyaló Adriano Galliani és a madridi Franco Baldini talán meg is állapodik egymással. A Real igénye csökkent: nyolcmillió helyett már csak hatot kér a Fenoménért.

Miután a Milan kedden megszerezte a Laziótól a világbajnoki keret második számú jobbhátvédjét - egyébként hajdani ifijátékosát - Massimo Oddót, immár minden erejével Ronaldo megszerzésére koncentrálhat.

A Gazzetta dello Sport milánói sportnapilap szerint, bár a Madrid hivatalosan ezt nem erősítette meg, a királyi klub engedett az árból, immár csak hatmillió eurót, nagyságrendileg másfélmilliárd forintot kér a brazil csatárért.

Az összeg egyébként körülbelül megegyezik Ronaldo egyéves madridi fizetésével, s az egyötöde annak, amennyit a Madrid múlt nyáron kért érte az olaszoktól.

A Milan egyelőre hivatalosan nem tett pénzügyi ajánlatot - nem kérdéses, hogy Galliani azért már Baldini tudomására hozta, mennyiért hajlandó megvenni a 31. évében járó, háromszor is a világ legjobbjának választott csatárt.

Tíz világbajnok a keretben

A Milannak szüksége lenne a csatárra - bár értékét csökkenti, hogy a Bajnokok Ligájában tavasszal csak a Real Madridban léphetne pályára. Ugyanakkor, miután a piros-feketék legalább a negyedik helyet nagyon szeretnék megszerezni a bajnokságban (jobbra már nincs reális esély), fontos lenne nekik egy gólerős játékos.

Kérdéses azonban, milyen formában van a 2007-ben még csak egy mérkőzést játszott, a Deportivo elleni vereség óta alig edző Ronaldo. A csatár e hét elején, például, Párizsban járt, hogy egy reklámkötelezettségének eleget tegyen, majd visszatérve Madridban várja, hogy rendeződjön a helyzete.

A Gazzetta megszólaltatta Carlos Alberto Parreirát, akivel Ronaldo két világbajnoki címet is nyert (igaz, 1994-ben nem játszott). A futball világában többnyire Professzorként emlegetett edző meglehetősen nyershangú üzenetet fogalmazott meg egykori játékosának: ,,Nem kamaszfiú már, hanem érett férfi. Elmúlt 30 éves. Koncentráljon a futballra, ne pedig a csajokra. Még mindig a labda kell hogy legyen a legfontosabb az életében."

A milánói sportnapilap egyébként azt állítja (s ha hirtelen utána számolunk, alighanem igaza van), hogy Ronaldo leigazolása után a Milan lenne a több mint 150 éves futballtörténelem első klubcsapata, amelynek keretében tíz világbajnok szerepel.