Ronaldo egyre közelebb Milánóhoz

InfoRádió / MTI
2007. január 17. 13:37
Ronaldo megegyezett a Milánnal, hogy a piros-feketéknél folytatja pályafutását - számolt be a La Gazzetta dello Sport. A brazil csatár árát a Real Madrid 15 millió euróban szabta meg, a tárgyalások a két klub között még a héten elkezdődhetnek.

A Real Madrid 15 millió euróért elengedné a kegyvesztetté vált Ronaldót. A csatár szerződése 2008-ban jár le, ám mivel Fabio Capello vezetőedző nem számít a túlsúlyosnak tartott futballista szolgálataira, megfelelő ajánlat esetén már a januári átigazolási időszakban készek elengedni.

A 30 éves brazil támadó olasz sajtóhírek szerint már megegyezett a Milán együttesével: hatmillió eurót keresne évente az olasz klubnál, valamint maga rendelkezhetne reklámbevételeivel - amit egyébként a Realnál meg kell osztania a klubbal.

A játékos ügynöke, Fabiano Farah közvetítésével tárgyalt Milánóban, és a megegyezést követően most Madridban kell egyezségre jutniuk a feleknek.

Ingyen kölcsönbe sem

A Milán alelnöke, Adriano Galliani megerősítette, hogy ezen a héten elkezdődhetnek a tárgyalások a Real Madriddal az átigazolásról. A piros-feketék legszívesebben ingyen vennék kölcsön a csatárt, ám a királyi gárda elnöke másként gondolja.

Ramón Calderón ugyanis leszögezte, hogy ingyen nem hajlandók elengedni a brazil csatárt. "A vezetőség a klub és a játékos számára is megfelelő megoldás megtalálásán dolgozik" - nyilatkozta a Real elnöke.

A Milán mellett a brazil Flamengo, az angol Newcastle United és az arab Al-Ittihad is szívesen látná a kétszeres aranylabdás támadót, aki korábban öt éven keresztül erősítette a másik milánói csapatot, az Intert.

A Real-elnök mindenkinek beszólt

Közben hatalmas felháborodást váltott ki Spanyolországban Ramón Calderónnak egy egyetemen tartott előadása. A királyi klub elnöke a játékosokat elkényeztetett, magukat szupersztárnak gondoló labdarúgóknak nevezte.

A spanyol sajtó elfogadhatatlannak tartja az elnök viselkedését, aki nemcsak a futballisták ellen kelt ki, hanem a közönséget, valamint elődjét, Florentino Perezt is kemény kritikákkal illette.