Idén eddig képtelen nyerni a Barcelona

Infostart
2007. január 13. 23:56
A címvédő Barcelona 3-1-re kikapott a remek napot kifogó Espanyol otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának rangadóján.

A hazai együttes kiváló védekezéssel és veszélyes kontrákkal zavarta meg az esélyesebbnek tartott Rijkaard-csapatot, és egyáltalán nem okozott meglepetést, hogy fél óra játék után vezetést szerzett Luis Garcia góljával.

Az Espanyolnak ezután is akadtak helyzetei, míg a Barcelona egy-egy pontrúgásból veszélyeztetett.

A szünet után sem esett vissza a kisebbik barcelonai gárda játéka, a Barca mégis egyenlített a csereként beállt Saviola szép találatával.

Öt perccel később Tamudo hibátlan bólintással válaszolt az argentin csatár góljára, de ezután egymás után kapták a sárga lapokat a jóval többet szabálytalankodó hazaiak, és kétségessé vált, hogy kihúzzák-e a meccset 11 emberrel.

Az Espanyol több góllal is nyerhetett volna

A hajrában a nagy Barcelona-nyomás ellenére az Espanyol nem egyszer végleg eldönthette volna az összecsapást, a több mint hatperces hosszabbítás elején Rufetének ez sikerült is.

A városi rangadó nagy küzdelmet, kapufákat, hatalmas védéseket és remek futballt hozott. A taktikusan játszó Espanyol sikere teljesen megérdemelt. A Barcelona idén hatból mindössze egy pontot szerzett, így vélhetően a következő napokban lesz mit megmagyaráznia Frank Rijkaard vezetőedzőnek.

Folytatja ostromát a Valencia a dobogósok ellen

A 18. forduló másik szombati meccsén a Valencia második félidei eredményes játékának köszönhetően 3-0-ra legyőzte a szintén valenciai Levantét. A BL-ben is menetelő együttes ezzel folytatta téli felzárkózását.

Ha a Barcelona, Sevilla, Real Madrid trió nem tér magához, akkor a Valenciának talán még az aranyéremről sem kell lemondania.