Mourinho elhagyja a Chelsea-t

Infostart
2007. január 12. 11:25
José Mourinho, a világ legjobban fizetett klubedzője először mondta ki, hogy a szezon végén elhagyja a Chelsea-t. A londoni Sun értesülése szerint egy közeli ismerősének szívét kiöntő portugál immár nem beszélt arról, hogy a bajnoki cím, vagy a BL-győzelem a Stamford Bridge-en tartaná. Döntött: megy.

Egy közeli barátjának Mourinho azt mondta: "Ennyi volt. A szezon végén távozom. Azt még nem tudom, hogy hova."

Nem kell félnie. Állítólag az Inter nagyon szívesen leszerződtetné, és a Real Madrid is tárt karokkal várná a nyártól. Sőt: Moratti, az Inter elnöke hajlandó még a portugál mostani, 5,2 millió fontos, azaz több mint kétmilliárd forintos éves fizetésén is emelni.

Mourinho sértődött ember, nincs ahhoz hozzászokva, hogy ne az övé legyen a döntő szó.

Nehezen, vagy még inkább egyáltalán nem viseli el, hogy Frank Arnesennek, a sportigazgatónak a játékosok kiválasztása, szerződtetése ügyében nagyobb szava van, mint neki.

"Nem erről volt szó! Arnesen sokkal befolyásosabb, mint azt ígérték nekem" - füstölgött.

Frank Arnesen, az egykori dán válogatott középpályás, akit a Tottenhamtől csábított el a Chelsea, Roman Abramovics teljes bizalmát élvezi.

Nagyszerűen megérteti magát, szakmai kérdésekben, mondhatni, teljesen egyetért a holland Piet de Visserrel, az orosz tulajdonos immár nem is csak titkos tanácsadójával. Õk ketten remekül kijöttek egymással a PSV-ben is, ahol hajdanán a vezetőedző Guus Hiddink volt, akit mindketten szívesen látnának Mourinho helyén.

Hiddink ellen mindössze egy érv szól: 60 éves. Ha végül nem őt választaná Abramovics, felvetődött a csapat egykori játékosának, a Juventust irányító, francia Didier Deschamps-nak, valamint a Sevillát az európai élklubok közé emelő Juande Ramosnak a neve.

Mourinho szinte alig beszél Arnesennel, akit egyenesen a főbűnösnek tart abban, hogy december közepétől meccsenként két gólt kapott a védelem.

Arnesen volt az egyik kezdeményezője a francia világbajnoki ezüstérmes, William Gallas elengedésének. Az meg mindenki számára nyilvánvaló, hogy a Chelsea-nek nincs elég klasszis középső védője.

Guus Hiddink, a holland Elf című magazin szerkesztőjének, Jan Herman de Bruijnnek adott interjújában megerősítette: Frank Arnesen immár az átigazolások első számú felelőse a Chelsea-nél.

Erre is reflektálva mondta Mourinho: "Én csak a menedzser vagyok, nem rajtam múlik, hogy nem igazolunk újabb játékosokat."

Pedig a portugál a téli átigazolási időszakban szívesen vett volna egy középső védőt, és nagyon szerette volna megszerezni a Valencia spanyol válogatott csatárát, David Villát Andrij Sevcsenko helyére.

A portugál nem titkolja, nagyon elégedetlen az ukrán hozzáállásával. Abramovics ugyanakkor Mourinhót tartja felelősnek Sevcsenko gyenge formájáért: szerinte nem fekszik az ukránnak a Chelsea mostani felállása.

Abramovics javasolta, hogy segítse egy sportpszichológus Sevcsenko beileszkedését, de Mourinho erre nemet mondott. Szerinte a csatár egyéves szabadságot vett ki, miután elhagyta Milánót.

Apropó, Milánó: lehet, hogy hamarosan érdemes lesz kettejüknek elbeszélgetni Lombardia ékességéről.

Egy spanyol lap szerint Mourinho korábbi portói játékosa, a most az Espanyolban futballozó César Peixoto azt mondta: "Pontosan tudom, hogy Mourinho Milánóban keres házat magának."


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást