Palik törött féltengellyel vezetett 120 kilométeren át

Infostart
2007. január 10. 17:55
Egyetlen magyar autós és motoros sem búcsúzott a Dakar-rali ötödik gyorsasági szakaszán, de Palik Lászlóék megszenvedtek a 325 km-es mért táv teljesítésével.

Az Uarzazate és Tan tan közötti 768 km-es etapból 325 km-en számított a gyorsaság, ebben pedig az autósoknál a spanyol Carlos Sainz (Volkswagen) volt a legjobb a francia Stephane Peterhansel (Mitsubishi) és a dél-afrikai Giniel de Villiers (Volkswagen) előtt.

Sainz a mauritániai folytatást is az élről várja, de előnye alig több mint három és fél perc dél-afrikai csapattársával szemben.

Újabb nissanos féltengelycsere

A magyarok közül a szerdai napnak Kis Sándorék és Kristóf Mártonék már nem vághattak neki, a versenyben maradt két egység közül Szalay Balázséknak sikerült jobban a gyorsasági szakasz, a nem hivatalos, de véglegesnek tűnő adatok szerint az 52. helyen végeztek, a folytatást pedig 43.-ként várhatják. Pedig egyszer eltévedtek, egyszer pedig hátulról nekiütközött az Opelnek egy másik autó.

Palik Lászlóék a 68. helyen teljesítették a mért szakaszt, az összetettben pedig éppen Szalayék mögött, a 44. helyen állnak. A Nissannal azonban meggyűlt a bajuk

"Már annak is örülök, hogy egyáltalán kiértünk a szakaszról, ugyanis körülbelül százhúsz kilométert tettünk meg a törött féltengellyel" - mondta Palik, akinek csapattársa, Kis Sándor az első napon küszködött hasonló gonddal.Coma őrzi első helyét

A motorosok versenyében a két spanyol klasszis közül ezúttal Isidre Esteve Pujol volt a jobb, de a címvédő Marc Coma nem maradt el sokkal tőle, és tartja összetettbeli előnyét.

A magyarok közül Kátai Péter a 39., Dési János a 66. lett. Az összetettben Kátai a 37., Dési a 60.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást