Hetvenhét éve nem kapott otthon ekkora verést a Liverpool

Infostart
2007. január 10. 13:06
Hetvenhét éve nem szenvedett olyan súlyos vereséget a Liverpool az Anfield Roadon, mint kedden este. Rafa Benítez csapata négy nap alatt kétszer is kikapott saját pályáján az Arsenaltól - holott tavaly március óta egyetlen vereséget sem szenvedett az Anfield Roadon. A mérkőzés hőse, a brazil Júlio Baptista egymaga négy gólt szerzett - pedig kihagyott egy büntetőt. Az Arsenal 6-3-ra nyert.

Amióta csak lefújták a mérkőzést, Rafa Benítez, a Liverpool menedzsere magyarázkodik. Többször, több fórumon elnézést kért a szurkolóktól, elmondta, hogy nem szabad bűnösöket keresni, mert a csapat együtt nyer, de együtt is veszít, s máris új célokat tűzött ki: immár minden erővel a bajnoki sorozatra és a Bajnokok Ligájára koncentrál csapata.

A Pool négy nap alatt kétszer is elbukott az Arsenal ellen. Előbb az FA-kupában, majd erősen tartalékos összeállításban, a Ligakupában szenvedett vereséget.

Előbbi volt a fontosabb mérkőzés, utóbbi hozta a nagyobb szégyent. Ilyen súlyos vereséget, hazai pályán, 1930. április 19., a Sunderland elleni 0:6 óta nem szenvedett a Liverpool FC. A BBC statisztikája szerint a mostani 3-6 a klub történetének harmadik legsúlyosabb veresége, a kapott gólok számát tekintve.

A meccs hőse az így a Tottenham elleni elődöntőbe jutott Arsenal brazil támadó középpályása, a Real Madridtól érkezett Júlio Baptista volt, aki bár elrontott egy tizenegyest, európai profi pályafutása során először, négy gólig jutott.

A Sao Paulo FC-ben hajdanán Kaka oldalán játszó, Bestiának becézett játékos meglehetősen balszerencsés félévet tudhat maga mögött, súlyos sérülése miatt ez volt mindössze a negyedik mérkőzése, amelyen a kezdő csapatban kapott helyet. Négy góllal hálálta meg.