Győzött a magyar bajnok Nápolyban

InfoRádió / MTI
2007. január 10. 20:45
A 2007-es év első igazi vízilabda-rangadóján 13-10-re es bravúros győzött a Honvéd férfi csapata, amely szerda este küzdött meg az Euroliga főtáblás sorozatának 2007-es nyitányán olasz vendéglátójával, a Posillipo Napolival. Benedek Tibor négy góllal járult hozzá a sikerhez.

A 2005-ös, döntőbeli vereség mellett azért is fűthette a győzelmi vágy Kovács István legénységét, mert a négyes két legerősebb gárdájának mostani első összecsapása már a csoportesőség szempontjából is téttel bírt, jóllehet még a második is folytathatja majd a legjobb nyolc között a körmérkőzéses sorozat után.

Mindenesetre a budapesti második magyar-olasz derbi előtt a Honvéd jelentős lépéselőnyre tett szert, hiszen eddigi mindhárom - a Posillipo előtt a spanyol Barceloneta és a görög Panioniosz elleni - találkozóját megnyerte, és 9 ponttal áll a kvartett élén.

A szerda esti nápolyi csata végig a magyar bajnok fölénye jegyében zajlott, jóllehet 19:11 volt a kiállítási arány, ez pedig a magyar együttest sújtotta.

A bíró segítség sem menetette meg a nápolyi gárdát, amely - bár egyszer sem vezetett - 9-9-ig úgy-ahogy tartotta magát, a végjáték azonban a főképp a kapuban brillírozó Gergely Istvánnak és a négyszer is eredményes Benedek Tibornak köszönhetően a Honvédé volt: a Kovács-gárda 12-9-re ellépett, és a legvégére is megőrizte háromgólos előnyét.

A Honvéd ezzel gyakorlatilag már most továbbjutónak érezheti magát. A magyar bajnok az Euroligában legközelebb éppen a Posillipót fogadja. A mérkőzést január 27-én rendezik a Kőér utcai uszodában.