José Mourinho lesz a Real Madrid új vezetőedzője?

Infostart
2007. január 9. 08:46
A spanyol Real Madrid labdarúgócsapata kész szerződést ajánlani José Mourinhónak, amennyiben az angol bajnoki címvédő Chelsea menedzsere a szezon végén távozik a klubtól.

Komoly változásokat tervez a Real Madrid elnöke a szezon végén. Ramon Calderon szeretne véget vetni a klub három éve tartó mélyrepülésének, mely idő alatt a világ egyik legeredményesebb labdarúgó-egyesülete semmit nem nyert.

A spanyol sztárcsapat új célpontja pedig nem más, mint José Mourinho, az angol bajnoki címvédő Chelsea menedzsere - értesült a The Daily Mirror. Az angol napilap egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt írja, hogy amennyiben a portugál szakember a nyáron távozik az együttestől, a Real Madrid tárt karokkal várja.

"Mourinho dolgozott a Barcelonánál (az angol Robson helyetteseként - a szerk.), így tisztában van vele, hogy Spanyolországban a klubon belül nem lenne akkora hatalma, mint Angliában. Õ a Real első számú célpontja és a klub úgy érzi, hogy nyáron létrejöhet a váltás" - fogalmazott a lap forrása.

José Mourinho érkezését valószínűsítheti, hogy a Reálnál hétfőn egyórás válságtanácskozást tartottak, miután a csapat a hétvégi fordulóban 2-0-ra kikapott a Deportivo La Corunától.

A klubot belülről ismerők szerint a megbeszélés után Fabio Capello vezetőedző gyakorlatilag bukott emberként távozott. A spanyol klub játékosai állítólag figyelmen kívül hagyják az olasz szakember instrukcióit és az elmúlt két mérkőzés gyatra játéka és 0-5-ös gólkülönbsége sem volt véletlen. (A Real Madrid a tavalyi év utolsó mérkőzésén 3-0-ra kapott ki a Recreativo Huelvától.)

Közben José Mourinho is nehéz időket él át, mivel bajnoki címvédő csapata az utolsó három mérkőzésén döntetlent játszik, amit nem néz jó szemmel Roman Abramovics orosz tulajdonos.