A líbiai vezér fia az olasz élvonalban focizik

Infostart
2007. január 9. 11:16
Moammar Kadhafi 33 éves fia, Szaadi játszott az olasz élvonalban szereplő Sampdoria hétvégi, a Siena elleni felkészülési mérkőzésén. A genovai klub a nyárig szóló szerződést ajánl a líbiai futballistának.

Szaadi Kadhafinak régi vágya, hogy az olasz A ligában futballozzon. Az általa képviselt cég, a Lafico hiába volt éveken keresztül a Juventus második legfontosabb támogatója, a "zöld könyves nagyvezér" fiának esélye sem volt arra, hogy a világ egyik legjobb csapatában szerepeljen.

Ugyanakkor szerződést kapott 2003-ban a Perugiánál, játszott is egy B ligás találkozón, majd doppingügybe keveredett, s eltiltották. A 2005-2006-os szezonban az Udinese szerződtetett játékosa volt, de nem lépett pályára A ligás mérkőzésen.

Ez még hiányzik az életéből. Alkalmasint ezért is örül annyira, hogy ősszel Riccardo Garrone, a Sampdoria elnöke a klubjához, eddzen a játékosokkal. "Örülök a hívásnak, de meg kell beszélnem apámmal. Át kell gondolnunk, hogyan egyeztethető össze a futballista karrierem a munkámmal" - mondta akkoriban Szaadi Kadhafi.

A jelek szerint átgondolták, s a papa rábólintott. Már csak egy lépés választja el a fiút az olasz A ligás szerepléstől.