75 éves a világ legsikeresebb utánpótlás vízilabda-edzője

Infostart
2007. január 8. 05:22
Hétfőn ünnepli 75. születésnapját a világ legsikeresebb utánpótlás vízilabda-edzője, Kemény Ferenc. A jelenlegi szövetségi kapitány, Kemény Dénes édesapját már vasárnap délután olimpiai bajnokok köszöntötték Dobogókőn. A meglepetés-találkozón több itthon szereplő klasszis mellett részt vett a válogatottól már visszavonult kapus, Kósz Zoltán is, aki szintén Kemény Ferenc irányításával mutatkozott be a junior válogatottban.

Kemény Ferenc az InfoRádióban hangsúlyozta, hogy most is sok fiatal tehetség van, de megfelelő felkészítésük már jóval nehézkesebb a korábbi évekhez képest, ugyanis hiába nőtt hatezer fölé az utánpótlás-játékosok száma, alig épült új uszoda az elmúlt évtizedben.

Középszerű tevékenységre vannak kárhoztatva még azok az edzők is, akik egyébként kiemelkedő munkára lennének képesek - mondta az elmúlt két olimpia aranyérmeit is jelentős részben megalapozó szakember.

Kemény Ferenc arról is beszélt, hogy néha kedve lenne visszatérni a kispadra, mert egy-egy meccset, reakciót látva biztosan másként viselkedne. Ugyanakkor szerinte igen visszafogottnak kell lenni a trénerek bírálatával.

Nem titkolta, hogy az eredményesség miatt a Kásás Tamás nevével fémjelzett generáció áll hozzá a legközelebb, de - mint fogalmazott - minden korszaknak megvoltak a maga sajátosságai, szépségei.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást