Ronaldóért Sevcsenkót kéri a megint kudarcot vallott Real Madrid

Infostart
2007. január 7. 21:18
Jelképesen is "új év" kezdődött a spanyol labdarúgó-bajnokság első osztályában a hétvégi fordulóval. A bajnoki táblázat első három helyezettje közül egyik gárda sem tudott nyerni. Különösen a Real Madrid a hosszú nyeretlenségi, s góltalansági sorozatát megszakító Deportivo elleni vergődése volt meglepő. A gyenge játék csak részben magyarázható azzal, hogy valóságos belháború zajlik a "királyi klubban". Tíz klasszisáról lemondana Capello.

Már a találkozó hajnalán megszellőztette az AS című madridi napilap, hogy Fabio Capello, a csapat edzője közölte a vezetőkkel, Cassanóról és Ronaldóról már a mostani, januári átigazolási időszakban hajlandó lemondani.

A Fenomén nem kell a Milannak


Állítólag a két játékost a Madrid a Milannak szerette volna el-, vagy még inkább kölcsönadni, de a piros-feketéknek most egyik futballista sem kell. Adriano Galliani, aki a bundabotrányban vállalt szerepe miatti eltiltásának lejárta után újra a régi aktivitással intézi a Milan ügyeit, az AS szerint azért nem érdeklődik a két játékos iránt, mert egyikőjük sem játszhatna a Milan BL-meccsein a tavaszi szezonban.

Ronaldo még most is azt állítja, hogy szívesen maradna a Real Madridban, de azt mondta Pedja Mijatovics sportigazgatónak, hogy ha a klubnak nincs rá szüksége, mindenkinek jobb, ha elmegy.

Üzlet a Chelsea-vel?

A legfrissebb hírek szerint a Madrid pártolná Ronaldo és Sevcsenko (!) cseréjét a Chelsea-vel, függetlenül attól, hogy egyik világklasszis sem játszhatna új állomáshelyén a 2007 tavaszi BL-mérkőzéseken.

Az ABC nevű, ugyancsak spanyol napilap meg még tovább ment a Reallal kapcsolatos változások szellőztetésében. A lap szerint a vezérkar a mostani keretből nem kevesebb, mint 16 (!) játékosról hajlandó lemondani. A névsor első tíz neve felér rosszabb napokon egy világválogatottal: Michel Salgado, Ivan Helguera, Pavón, Roberto Carlos, Reyes, Beckham, Émerson, Guti, Raúl, Ronaldo, Raul Bravo Minambres, Mejia, Cassano, s a most kölcsönben lévő Pablo García és Diogo.
Megalázó vereség La Coruñában

Más kérdés, hogy a játékosok - a Deportivo ellen - inkább az őket elküldeni igyekvőket igazolták. De Fabio Capello is valószínűleg tévedett, amikor személyes ellentétük miatt kihagyta Gago javára Diarrát, amikor Sergio Ramost balhátvédnek állította, s amikor a sérült Van Nistelrooy szerepeltetése mellett döntött. A Madrid simán, 2-0-ra kikapott az október 21. óta mostanáig hazai pályán nyeretlen, több mint egy hónapja gólképtelen Deportivo La Coruñától. Még a második félidő közepén beküldött Ronaldo sem tudott segíteni a csapaton.

Egy nappal korábban, szombat este a találkozó hajrájában rákapcsoló Sevilla is kikapott, mégpedig a Zaragozától. Diogo és Diego Milito gólját követően Luis Fabiano szépített - majd a lefújás után az első és a harmadik gól szerzője összeverekedett, lehet, hogy mindkettőjükre eltiltás vár.

A forduló történéseinek függvényében, s azt tekintve, hogy hat kulcsjátékosa (Ronaldinho, Deco, Eto'o, Messi, Zambrotta, Thuram) nem játszhatott, a Barcelona elfogadható eredményt ért el a Getafe otthonában. Rafael Márquez hibája után Güiza vezetést szerzett a hazaiaknak, de Xavi ki tudott egyenlíteni.