Két magyar az U18-as Európa-válogatottban

Infostart
2007. január 6. 17:04
Az "öreg kontinens" legjobb 18 éven aluli futballistáiból összeállított, húszfős keret február 27-én és március 1-jén Afrika hasonló korú játékosainak válogatottjával mérkőzik, Barcelonában. A Nemzeti Sport információi szerint Németh Krisztián, az MTK, valamint Dudás Ádám, a Győri ETO labdarúgója is bekerült a korosztályos Európa-válogatottba. A mérkőzéseket közvetíti az Eurosport.

A rendezvény hivatalos neve UEFA-CAF Meridian Cup, jelöli az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) és az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) részvételét.

A Meridian Cupot 1997 óta már négyszer rendezte meg az UEFA Ifjúsági és Amatőr Bizottsága, de, mint azt az UEFA honlapjának Jim Boyce, a bizottság ír elnöke elmondta, nem váltotta be a reményeket.
Meglehetősen csekély érdeklődés kísérte a szurkolók részéről. Ezért is döntött az UEFA a változtatás mellett, és idén első alkalommal All-Star-mérkőzésekké alakította a kupát, egy ötnapos edzőtovábbképző kurzus részeként.

Az európai csapatot három ismert, elsősorban a korosztályos futballban nevet szerzett edző, Iñaki Sáez, Ginés Meléndez és Juan Santisteban dirigálja majd. (Tegyük hozzá: Sáez irányította a spanyol A válogatottat is, Santisteban játékosként a Real Madriddal ért el nagy sikereket.)

Talán nem érdektelen: Juan Santisteban a tavalyi U17-es Európa-bajnokság döntéjőnek csoportmérkőzései után a magyar csapatból éppen Németh Krisztián és Dudás Ádám játékát emelte ki.

A magyar szurkolók számára már az is nagyszerű hír, hogy két fiatal honfitársunk meghívást kapott az eseményre, de alkalmasint hasonlóképpen fontos, hogy a tervek szerint láthatjuk is majd őket, mivel az Eurosport közvetíti majd a két találkozót.