Erzsébet királynő kitüntetettje a győzelemig tolta a Liverpool szekerét

Infostart
2007. január 1. 21:36
A Liverpool számára nagyszerűen, a Manchester United önmagához képest közepesen kezdte az új esztendőt. Peter Crouch és az Újévkor MBE címmel kitüntetett Steven Gerrard tolta a legerősebben a "Vörösök" szekerét, a Man United mindkét gólját Paul Scholes szerezte. Előtte Cristiano Ronaldo legyőzte José Mourinhót.

A Liverpool az első félidőben még nem idézte 2006 őszi, hazai önmagát - a Premier League valamennyi csapata közül a "Vörösök" otthoni mérlege a legjobb -, a második negyvenöt percben azonban kiütötte a BL-selejtezőben való indulásért egyik legnagyobb vetélytársának számító Boltont.

A 3-0-s végeredmény ellenére a vendégek legjobbja a finn kapus, Jaaskalainen volt. Érdekes, hogy a Pool első két gólját, s további két ziccerét is jobb oldali beadás előzte meg. Peter Crouch ollózásos csodagólt lőtt, de nem kevésbé látványos volt a berobbanó Gerrard találata sem. A harmadik gólt Dirk Kuyt lőtte.

A Reading 6-0-ra kiütötte a West Ham Unitedet, a Portsmouth nagy csatában 1-1-re végzett a decemberben hat meccsét is megnyert Tottenhamet. A Pompeynak becézett hazaiaknál nem a legjobb a hangulat: Harry Redknapp, a menedzser azt állítja, ha a Sol Campbell el akar menni a Chelsea-hez, ő nem tudja megakadályozni.

Ráadásul a csapat első számú góllövője, Nwankwo Kanu a sajtó útján hozta vezetői tudomására, a mostani átigazolási időszakban legszívesebben visszatérne első európai klubjába, az Ajaxba. (Ráadásul rá akarja ugyanerre beszélni a Tottenhamben futballozó barátját, Edgar Davidsot.

A Manchester United nagy formába lendült az esztendő végére: 35 nap alatt, nyolc mérkőzésből hetet megnyert. Az új hónapban azonban döntetlennel kezdődött: a Vörös Ördögök, Paul Scholes két távoli lövéssel elért duplája ellenére csak 2-2-re végeztek Newcastle-ben, a Saint James' Parkban.

A pontveszteség, persze, nem tragédia, de kétségtelenül figyelmeztető, hogy a védelem, amely előtte 23 meccsen egyszer sem kapott 90 perc alatt két gólt, legutóbb a Reading ellen, s most is beszedett kettőt.

A csapat nem tudta győzelemmel kezdeni 2007-et, Cristiano Ronaldo igen: a nagyszerű formába lendült szélsőt választották Portugáliában az Év sportszemélyiségének - José Mourinho harmadik lett ezen az ankéton.

A Watford 0-0-s döntetlent ért el a Fulham pályáján, a meccset szinte végigjátszó Priskin Tamást a 94. percben a játékvezető kiállította.