A barcelonai Sport azt írta: Beckham a Barcáé!

Infostart
2006. december 28. 22:08
David Beckham a Barcelonához igazolt, Ronaldinhót megveszi a Nástic, Fabio Cannavaro a FIFA hibája miatt kénytelen átadni a díját Zinedine Zidane-nak. Egy ilyen hír is elvinné aznap a lapokat, nemhogy három. Ugrott is rájuk a világsajtó! Alkalmasint nem tudva arról, hogy december 28. Spanyolországban olyan, mint nálunk április elseje: a Bolondok napja.

Alkalmasint Beckham átengedésének híre legfeljebb meglepte a nagyvilágot - a barcelonai Sport írása szerint Joan Laporta, három és fél esztendő után mégis csak megszerezte az angol szupersztárt -, de senkinek sem kellett magyarázkodnia.

Ronaldinho eladása meg már annyira hihetetlen, hogy talán azért nem okozott még nagyobb kalamajkát.

Ám a Cannavaro-Zidane história túl jól sült el! Miután a Marca honlapjának anyagát számos országban olvasták, elindult a nagy nyomozás. Sokan próbálták kideríteni, miért hibázott a FIFA, hogyan lehetséges, hogy mégsem Fabio Cannavaro, hanem Zinedine Zidane lett az Év játékosa.

Az ügy végig odáig fajult, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség napközben kénytelen volt közleményben tudatni: csak a spanyol lap tréfájáról van szó, természetesen Fabio Cannavarót illeti az Év játékosa díj.

Akkor tudták meg szerte Európában: Spanyolországban december 28. a nagy átverések, az álhírek, a tréfák napja.