Urbányi István lett az Újpest vezetőedzője

Infostart
2006. december 27. 21:31
Új vezetőedzője van a magyar labdarúgó NB I negyedik helyén álló Újpest FC-nek: a karácsony előtt menesztett Valere Billen utóda a korábban a klubnál a korosztályos képzésért felelős Urbányi István lett.

Az egyesület honlapján Dányi Szilárd ügyvezető igazgató megindokolta, miért esett a választás a korábbi válogatott labdarúgóra:

"Ahhoz, hogy az eddigi szakmai koncepció értékei megmaradjanak, de a felszínre került hibák is korrigálva legyenek, feltétlenül olyan szakemberre van szükségünk, aki az újpesti labdarúgást - beleértve a felnőtt csapatot is - kívülről-belülről ismeri. Azt elfogulatlanul tudja értékelni, és nem utolsó sorban a fiataloknál szakmailag és összességében emberként is bizonyított a klubvezetés felé."

Az ügyvezető igazgató szerint Urbányi feladata közelebb áll az angol típusú menedzseri feladathoz, mint a hagyományos magyar vezetőedzői munkakörhöz: aktív szerepet kap a játékos-igazolások koordinálásában, a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében és nem utolsósorban az utánpótláskorúaknál és a felnőtteknél végzett szakmai munka megfelelő összehangolásában.

Urbányi István fél plusz egyéves szerződést kötött. Új erőnléti edző is került az első csapathoz, Filkor Attila (az Internazionale fiatal játékosának, a válogatott kerettag, ifjabb Filkor Attilának az édesapja).