Az ötödik X-ben járó világbajnokot csatárnak szerződteti a brazil sztárklub

Infostart
2006. december 23. 16:16
Ezer gólt lőni egy profi pályafutás során - ez még a világ legjobb csatárai közül is a többségnek csak álom marad. A január végén a 42. évébe lépő Romáriót szinte már csak ez tartja a pályán.

Az 1994-es világbajnokság legjobb játékosa már évek óta szinte csak azért köt újabb szerződéseket, hogy elérje az ezredik gólját. 2006-ban, például, játszott az Egyesült Államokban, a Miamiban, s megfordult Ausztráliában, az Adelaide Unitedben, saját számítása szerint 987-re feltornászva góljai számát.

S még mindig nem rossz! Miután világbajnok társa, Zinho társaságában a Miamihoz szerződött, 23 mérkőzésen 18 gólt szerzett, s ezzel klubját története legnagyobb sikeréhez, a USL első osztályának rájátszásában való szerepléshez segítette.

November végén Adelaide-be vitte a sorsa, ahol négy meccse közül az utolsóra belelendülve, újabb gólt lőtt. Már csak 13 hiányzik - amint az, többek között a Romário őszinte tisztelői közé tartozó holland futballmagazin, a Voetbal International naprakész honlapjáról is kiderül.

A riói Vasco da Gama vezetősége - az a klub, amelyben Baixinho, azaz a Kicsi a pályafutása során a legtöbb klubmérkőzést játszotta, s a legtöbb gólt szerezte - korábban úgy gondolta, Romário többé már nem játszik a csapat fekete-fehér mezében.

Vissza is vonultatták a mezét, deklarálva, soha senki nem viseli majd a Vascóban a tizenegyes trikót. Ám Eurico Miranda, a Vasco nagyhatalmú feje, a riói futball talán legtekintélyesebb alakja, mintegy karácsonyi ajándékként csapata híveinek, s magának Romáriónak, bejelentette: a "Vásku" visszavárja az ő Kicsijét.

"Romário élő legenda - mondta a klubelnök -, az a vágyunk, hogy a mi csapatunk mezében, a Maracana stadionban, lehetőleg a Flamengo ellen szerezze meg hőn áhított ezredik gólját."

Miranda közölte, immár megengednek Romáriónak mindent, amit korábban tiltottak: akkor megy edzésre, amikor akar, ő dönti el, a meccseken mennyit játszik, mikor áll be, vagy mikor kéredzkedik le a pályáról. Ajánlatukban rögzítik azt is, hogy amikor Romário már csak háromgólnyira lesz az ezrediktől, automatikusan a kezdő csapatba kerül majd.