Angol nemes lőtt gólt francia bajnokin

Infostart
2006. december 23. 12:59
Egy angol nemes góljával győzött az Olympique Marseille a francia futball idei utolsó fordulójának nyitómérkőzésén. Ez volt a hat hónapos kihagyás után decemberben visszatért Djibril Cissé első gólja sérülése óta.

A francia bajnokság pénteki - a tradíciók alapján nyugodtan rangadónak nevezhető - összecsapásán az Olympique Marseille 2-1-re legyőzte a jó formában lévő Saint-Etienne-t.

A találkozó 9. percében a két héttel ezelőtt visszatért francia válogatott, Djibril Cissé szerezte meg a vezetést. Cissé áprilisban súlyos sérülést szenvedett, s emiatt nem csak a világbajnokságot, hanem az őszi szezon nagy részét kihagyni kényszerült. Lábadozása idején a Liverpooltól az OM-hez került, amelynek színeiben most megszerezte első találatát.

A francia futball történetében egyébként először szerzett Angliában nemesi címet kapott játékos gólt - mert hogy Cissé, bármennyire hihetetlen is, az! Miután Angliában másodszor is megnősült, vett egy olyan házat, amelynek tulajdonosát nemesi cím illeti meg. Ennek alapján Djibril Cissé Frodsham lordja - angol nemes.

A találkozó további részében a vendég "Zöldek" a cseh Marek Heinz góljával kiegyenlítettek, de a 63. percben az OM szerzett még egy gólt, Mickael Pagis révén. A forduló további mérkőzéseit szombat délután, illetve este rendezik.