Thierry Henryt megkoronázták

Infostart
2006. december 18. 10:23
A sztáredzők Thierry Henryt választották az Év legjobbjának a zágrábi Sportske Novosti ankétján. A világ legjobb futballistái közül Fabio Cannavaro mellett csak az Arsenal francia csillaga tudott szavazást nyerni eddig 2006 telén.

Az olasz Fabio Cannavaro a France Football Aranylabda-szavazását és a World Soccer, az olvasói szavazatai alapján szervezett ankétját már megnyerte - hétfő este pedig kaphat egy újabb tekintélyes díjat. Õ lehet a FIFA által felkért szövetségi kapitányok és csapatkapitányok voksolása alapján az év játékosa.

Bár a madridi Marca múlt csütörtökön már elsőoldalas hírben tudatta olvasóival, hogy Ronaldinho kapja meg, egyébként sorozatban harmadszor, a díjat, az eredményhirdetést megelőző 24 órában egy spanyol rádióállomás, a Cadena SER és az olasz napilap, a La Gazzetta dello Sport új információkat szerzett. Ezek szerint Cannavaro a győztes, 498 ponttal, Zidane a második 454-gyel, s Ronaldinho csak a harmadik, 380-nal.

Cannavarón kívül az egyedüliként az év két legfontosabb döntőjében egyaránt pályára lépett Thierry Henry nyert még meg szavazást a játékosok közül. Az Arsenal francia csillaga első lett "hazai pályán", a francia Onze-Mondial ankétján, s a hétvégén ő győzött a horvát Sportske Novosti, a zágrábi sportnapilap immár hagyományosnak mondható, sorozatban hatodik szavazásán is.

Utóbbin tíz tekintélyes edző voksolt, köztük Fabio Capello, Guus Hiddink, Roberto Mancini, Felix Magath, Marco van Basten és Carlo Ancelotti. Thierry Henry mögött a brazil Ronaldinho lett a második, Fabio Cannavaro a harmadik, Samuel Eto'o a negyedik és Gianluigi Buffon az ötödik. Így Henry lépett a tavalyi győztes, az angol Frank Lampard örökébe.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást