Beckham 100 millió fontra biztosította magát

Infostart
2006. december 18. 16:48
Százmillió fontra, csaknem 377 milliárd forintra biztosította magát David Beckham. Az összeg olyan magas, hogy több biztosítótársaságnak kellett összeállnia.

Ekkora biztosítással csak néhány hollywoodi híresség rendelkezik, köztük Jennifer Lopez és Mariah Carey - a két énekesnő egymilliárd dollár körüli összegre kötött biztosítást a testére.

Az új biztosítási szerződése alapján Beckhamnek fizetnek a biztosítói, ha megsérül a pályán, maradandó esztétikai sérülést szerez vagy súlyosan megbetegszik, vagyis olyan károsodásokért, amelyek megakadályoznák a világklasszist a focizásban.

Azt még nem lehet tudni, hogy a Real Madrid középpályásának kontraktusa vonatkozik-e az emberrablásra, és hogy ki lehet-e fizetni belőle esetleg a focistáért követelt váltságdíjat, de az biztos, hogy nem érvényes, ha Becks extrémsportolás közben sérül meg.

Beckham továbbra is a világ legjobban fizetett labdarúgója, annak ellenére, hogy tavaly tíz százalékkal csökkent a fizetése: 2005-ben 15,5 millió fontot, csaknem 5,83 milliárd forintot focizott össze. Ebből "mindössze" 4 milliót kap csapatától.

Beckhamnek az idény végén lejár a szerződése a Real Madridnál, onnantól kezdve szabadon igazolható, ha addig el nem adja a spanyol együttes.