Cannavaro a FIFA-díját is megkapja?

InfoRádió / MTI
2006. december 17. 22:22
Egybehangzó sajtóértesülések szerint az olasz Fabio Cannavaro, a Real Madrid világbajnok hátvédje lesz a 2006-os év legjobb játékosa a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél.

A források egyaránt arról számolnak be, hogy Cannavaro 498 pontig jutott, míg a nyári németországi világbajnokság után visszavonult francia Zinedine Zidane 454, a tavalyi győztes, a brazil Ronaldinho pedig 380 pontot kapott.

A díjátadó gálát hétfőn rendezik Zürichben. A sorrend a szövetségi kapitányok és neves klubedzők szavazatai alapján alakult ki.

Cannavaro az elmúlt hetekben már két igen rangos elismerést begyűjtött: megkapta az Aranylabdát (a France Football újságírói voksok alapján elkészült rangsora alapján), és a brit World Soccer magazin olvasói is őt látták az év legjobbjának.

"Holnap utazom Svájcba, de nem tudom, hogy nyertem, vagy sem. Az Aranylabda esetében már korábban értesültem a csodálatos hírről, ezúttal azonban nem. Ha igaz, amit mondanak, akkor ez fantasztikus, sikerekben gazdag esztendő lesz: megnyertük a világbajnokságot, a bajnokságot és most a Real Madridban játszom..." - mondta a válogatott védő, aki az öltözőben értesült a hírről.