Pofon Csötönyinek

InfoRádió / MTI
2006. december 16. 13:33
A Magyar Olimpiai Bizottság szombati közgyűlésén Dömötör Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázót választották meg új elnökségi tagnak. A tagság egységesen úgy döntött, hogy felhívást intéz az Országgyűléshez a Sportkórház megmentése érdekében.

A vezetőségben Csötönyi Sándornak, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökének lemondásával üresedett meg egy hely. Csötönyi azonban újra pályázott, rajta kívül Dömötör Zoltán, Fábián László olimpiai bajnok öttusázó, Fehér Tamás, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke és Jakabházyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára kandidált.

Dömötör - aki az Olimpiai Bajnokok Klubjának az elnöke - a szavazás harmadik fordulójában szerezte meg az elnökségi tagsághoz szükséges támogatást (47 szavazat) Csötönyivel (31) és Jakabházynéval (14) szemben. A másik két jelölt a korábbi fordulókban kiesett.

A közgyűlés Gyenesei István javaslatára napirend előtt foglalkozott a Sportkórház helyzetével, majd a hozzászólások után úgy döntött, felhívást intéz az Országgyűléshez, amely hétfőn szavaz az egészségügyi ellátó rendszer átalakításáról.

A MOB tagsága egységesen kéri a parlamenti képviselőket, a kormányt és Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy biztosítsák a nemzeti értéket jelentő Országos Sportegészségügyi Intézet működtetését jelenlegi helyén.