Király bemutatkozik az Aston Villában

Infostart
2006. december 16. 15:06
Király Gábor több mint másfél éves kihagyás után ismét angol élvonalbeli mérkőzésen véd! A Crystal Palace kapusát néhány napja az Aston Villa kölcsönvette, s most a magyar hálóőr kap szerepet a Bolton ellen.

Király november közepétől szűk egy hónapot a West Ham Unitednél töltött kölcsönjátékosként, de ott nem védett bajnoki mérkőzésen. A Villánál Thomas Sörensen és Stuart Taylor sérülése miatt lett szükség a szolgálataira - ő lehet a birminghami klub Hiláriója, legalábbis rövidtávon, mert a dán válogatott vetélytárs sérülése nagyon szépen javul.

A Villa, a Premiership történetének legtöbb döntetlent elért csapata, nincs jó formában. Legutóbbi hét mérkőzéséből hatot elveszített, november 11. óta nem tudott nyerni.

A Manchester United vasárnap a West Ham Uniteddel játszik. Ebben az idényben először léphet pályára a több mint három hónapos sérülése után ismét hadra fogható dél-koreai válogatott, Pak Dzsi Szung.

Az Arsenal ellenben tartalékosan áll ki a Portsmouth ellen: Gallas, Rosicky és Henry is sérült. Az ellenfélnél a góllövőlistát holtversenyben vezető (egykori arsenalos) Nwankwo Kanu játéka, térdsérülése miatt erősen kétséges.

Harry Redknapp, a Portsmouth menedzsere tréfásan azt mondta: Az Arsenal egykori hátvédje, Sol Campbell lesz az egyetlen csatára!
A Chelsea az Everton otthonába látogat, Drogba és Sevcsenko lesz a két támadó. A hazaiaknál felépült két sérült játékos, Phil Neville, Leon Osman.