Egyik angol csapat sem kezd otthon a Bajnokok Ligájában

Infostart
2006. december 14. 22:39
Pénteken délben rendezik a Bajnokok Ligája tavaszi nyolcaddöntőjének sorsolását Nyonban. A csoportgyőztesek a csoportmásodikak közül kapnak ellenfelet.

Szigorú rend szerint sorsolják a Bajnokok Ligája következő fordulójának párosítását az UEFA, az Európai Labdarúgó-szövetség székhelyén, a svájci Nyonban. Az azonos csoportból továbbjutottak ezúttal nem kerülhetnek ismét össze.

Minden csoportgyőztes a további hét kvartett második helyezettjei közül kap ellenfelet - ám a vetélytárs nem lehet azonos országbeli. Ugyancsak fontos kritérium, hogy a február 20-21-i "odavágókon" a csoportmásodikak lesznek a pályaválasztók, így a március 6-7-i visszavágót rendezik majd a csoportgyőztesek otthonában.

A tizenhat gárda között ott van a bajnokcsapatok tornája 51 éves történetének három legeredményesebb gárdája, a Real Madrid, az AC Milan, valamint a Liverpool is. Négy klubbal képviseltetik magukat az angolok - szenzáció: mind a négy megnyerte a maga csoportját! A címvédő Barcelona biztosan elkerüli al Madridot és a Chelsea-t is.