"Ha rúgok gólt ünnepelnek, ha nem, akkor kövér vagyok"

Infostart
2006. december 9. 14:04
A spanyol sajtó annak ellenére is a megszokottnál kevesebb terjedelmet szentelt a hétvégi bajnoki fordulónak, hogy szombaton pályára lép a klubvilágbajnokságra készülő, listavezető Barcelona, és hogy a második és a harmadik, a Real Madrid és a Sevilla egymás ellen játszik. A fő téma egyelőre a doppingvád.

A francia napilap, a Le Monde négy klubot, a Real Madridot, a Barcelonát, a Valenciát és a Betist vádolta meg azzal, hogy kapcsolatban álltak a kerékpárosok doppingügyeiben elhíresült orvossal, Eufemiano Fuentes-szel.

Az anyag külön is kiemeli néhány, "orvosi segítséget kapott" játékos nevét: persze, hogy a legnagyobb sztárokat, Zidane-t, Ronaldinhót, Eto'ót, Raúlt, Decót és Beckhamet emlegeti.

Eddig minden érintett klub és játékos határozottan cáfolta, hogy meg nem engedett szerekkel, készítményekkel éltek volna.

Kétes hírnév

Fuentes egyébként júniusban emelkedett kétes világhírnévre, az úgynevezett Puerto akció kirobbanása után.

Következményeként két, a világ legjobbjai közé tartozó kerékpárost, Jan Ulrichot és Ivan Bassót, valamint néhány társukat nem engedték rajthoz állni a Tour de France-on.

Két hónappal később a világ jelenlegi második számú férfi teniszezője, a spanyol Rafael Nadal nevét hozták kapcsolatba Fuentesszel, majd a Le Monde vizsgálódása szerint az derült ki, hogy az említett futballklubok orvosai a 2005-2006-os idényben rendszeresen kapcsolatot tartottak fenn Fuentesszel, és ennek részeként EPO-val és vérdoppinggal növelték játékosaik teljesítőképességét.

Fuentes, aki arra hivatkozva, hogy már eddig is halálos fenyegetéseket kapott, nem árult el konkrétumokat, a sajtó tudomására hozta, hogy spanyol első és második vonalbeli klubokkal dolgozott együtt, hol közvetlenül a játékosokkal, hol ismereteit megosztva a csapat orvosával.

A Barca játszik, majd utazik

Ami a bajnoki fordulót illeti, a klubvilágbajnokságra készülő Barcelona szombaton még lejátssza soros hazai mérkőzését, mégpedig az egyelőre nyeretlen Real Sociedad ellen. Rijkaard számíthat a Werder ellen megsérült Iniestára, valamint a csütörtöki edzést kihagyó Ronaldinhóra, Marquezre, Decóra és Giulyra is.

A Madrid szombat este tíz órakor a Sevillával játszik idegenben. A Marca honlapján - amely egyébként megemlékezik arról is, hogy Budapesten már csütörtökön ezrek rótták le tiszteletüket Puskás Ferenc ravatalánál - szavazni lehet arra, hogy Ronaldo, vagy Van Nistelrooy játsszon-e elöl, esetleg együtt mindkettő.

Jó a kérdés, de alkalmasint időszerűtlen: a holland ugyanis, miként Cannavaro is, sérült. Ronaldo ellenben jó passzban van, egyfolytában nyilatkozik.

Például arról, hogy elege van abból, hogy mindenki a súlyával foglalkozik, szerinte a klubnál az orvosok állandóak mérik őt, és az adatoknak kellene hinni.

A Fenomén új képletet állított fel a "Mikor vagyok kövér?" rejtély megfejtésére: "Ha rúgok gólt ünnepelnek, ha nem, akkor kövér vagyok."


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást