Furcsa szabályok: úgy estek ki, hogy továbbjutottak

InfoRádió / MTI
2006. december 8. 10:54
Cseh László a délelőtti selejtező győzteseként, toronymagasan a legjobb idővel került be 400 m vegyesen a péntek esti döntőbe az úszók Helsinkiben zajló rövidpályás Európa-bajnokságán. Rajta kívül még három magyar van a legjobb hatban, de a szabályok szerint ebből kettő nem indulhat...

A Kőbánya SC klasszisa a szám világcsúcstartó címvédőjeként szállt vízbe az Eb második napján, és különösebb megerőltetés nélkül "fürödte be" magát a fináléba. Cseh László ideje 4:05.53 perc volt.

Mellette a számban rajthoz állt magyarok közül Verrasztó Dávid lett még tagja a nyolcas döntőnek, aki 4:07.47 perccel a második legjobb teljesítményt produkálta.

A csütörtökön 200 m vegyesen bronzéremmel záró Kerékjártó Tamás, továbbá Nagy Péter is remekül helytállt, hiszen előbbi a negyedik (4:08.98), utóbbi pedig a hatodik (4:10.61) időt úszta az összesen 30 versenyzőt mozgósító mezőnyben, ám mivel a szabályok nemzetenként a két legjobb továbbjutását teszik lehetővé, csak Cseh és Verrasztó folytathatja.

"Sajnálom a két kiesőt, hiszen Kerékjártó és Nagy is előkelő pozícióban kerülhetett volna be a döntőbe." - mondta Kiss László.

A szövetségi kapitány hozzátette: "Remélem, Verrasztó jól fog este is úszni, Csehnek pedig valahol kötelező száma ez, a délelőtt látottak alapján számunkra az olasz Marin tűnik a legnagyobb ellenfélnek. Jó lenne mindkét magyart a dobogón, annak is a legmagasabb fokain látni az eredményhirdetéskor...".