Kézisuli magyar módra

Infostart
2006. december 7. 21:57
Fölényes győzelemmel kezdte Európa-bajnoki szereplését a magyar női kézilabda-válogatott. Az együttes 42-23-ra nyert Ausztria ellen. Németh András szövetségi kapitány a mérkőzés után különösen a második félidőben nyújtott játékkal volt elégedett.

Idegesen kezdte a Svédországban zajló Európa-bajnokságon bemutatkozó mérkőzését a magyar válogatott, amely az első félidőben csak pár góllal vezetett Ausztria ellen.

A félidei 15-12 után aztán lendületet kapott a csapat, amely elsősorban Kovacsicz és Mehlmann 9-9 és Kirsner 6 góljának köszönhetően a második játékrészben fölényessé tette a győzelmet.

"Számítottunk arra, hogy ha futásra kényszerítjük az osztrákokat, akkor győzhetünk. Az első félidőben még sok hibával játszottunk, de utána már mi bírtuk jobban. A vártnál nagyobb lett a különbség. Pénteken, a macedónok ellen teljesen más játékra lesz szükség, ők keményebb ellenfelek lesznek" - nyilatkozta Németh András szövetségi kapitány a találkozó után.

A csoport másik mérkőzésén: Macedónia-Szerbia 25-23 (14-11)

Az első napon megszületett az Európa-bajnokság első szenzációja is, a kétszeres olimpiai aranyérmes Dánia 24-20-ra kikapott Franciaországtól.