Az év botránya: doppingoltak a Real Madrid és a Barcelona játékosai?

Infostart
2006. december 7. 17:21
A tekintélyes francia napilap, a Le Monde értesülése szerint több futballklub, köztük a Real Madrid és az FC Barcelona is belekeveredett az eddig elsősorban kerékpárosokat érintő spanyol doppingbotrányba. A Barcelona együttese és a Real Madrid csatára, Ronaldo cáfolnak.

A francia Le Monde napilap úgy tudja, hogy a fél éve kipattant doppingügy egyik kulcsfigurája, dr. Eufemiano Fuentes jegyzeteiben részletesen feltüntette a Real Madrid és a Barcelona 2005/2006-os idényre vonatkozó edzésidőpontjait, és kézzel különböző kódokat írt melléjük.

A bekarikázott "e" betű vérátömlesztésre, a körbe tett pont pedig EPO-beadására vonatkozott. A kerékpárosokra, atlétákra, teniszezőkre, kézilabdázókra és ökölvívókra is kiterjedő hálózatot üzemeltető doktor nem állt közvetlen kapcsolatban az egyesületekkel, hanem a csapatorvosoknak adta utasításait.

"Nem válaszolhatok arra a kérdésre, hogy dolgoztam-e a Realnak és a Barcának. Háromszor is halálosan megfenyegették a családomat, és attól félek, hogy negyedik alkalom már nem lenne" - jelentette ki Eufemiano Fuentes.

Az orvos szerint az, hogy eddig jobbára kerékpárosok kerültek a nyomozók látókörébe, annak köszönhető, hogy a kerékpársportnak nincs olyan erős lobbija, mint a futballnak.

A Barcelona csütörtök délután közleményben "kategorikusan cáfolta" a vádakat, hozzátéve, hogy jogi útra tereli az ügyet. A Real Madrid részéről a klub kétszeres világbajnok brazil csatára, Ronaldo nyilatkozott, aki kijelentette: nem ismeri dr. Eufemiano Fuentest. "Minden ellenőrzés előtt nyitottak vagyunk, érkezzen az a spanyol szövetség, az UEFA vagy bárki előtt" - jelentette ki Ronaldo.

Az ugyancsak hírbe hozott FC Valencia és Betis korábban szintén közleményben cáfolta a Le Monde vádjait.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást