Bolgár fociklubot vesz az acélmágnás

Infostart
2006. december 5. 18:05
Egy dúsgazdag indiai acélmágnás vásárolja meg a bolgár élvonalbeli CSZKA Szófia labdarúgóklubot. Lapértesülések szerint Pramod Mittal 15 millió eurót fizet a bajnoki ezüstérmes egyesületért.

Sokan azt gondolják, hogy a kelet-európai futball nem igazán vonzó a világ leggazdagabb emberei számára. Itt a cáfolat: az első számú bolgár klubnak tartott CSZKA Szófiát hamarosan megvásárolja egy indiai befektető.

Bár Pramod Mittal neve egyelőre nem sokat mond a futball szerelmeseinek, úgy tűnik, érdemes lesz vele megismerkedni. Pramod Mittal ugyanis a leggazdagabb indiaiak egyike, testvére, Lakshmi Mittal pedig Nagy-Britannia leggazdagabb embere.

Pramod Mittal tavaly az egyik legnagyobb befektető lett Bulgáriában, amikor a Global Steel Holdings-on keresztül megvásárolta a legnagyobb bolgár acélgyár 71 százalékát.

Pramod Mittal tervei között szerepel a CSZKA Szófia felvirágoztatása, és ezért nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy megpróbálja Bulgáriába csábítani Sven Göran Eriksson világhírű svéd edzőt, az angolok volt szövetségi kapitányát.

Eriksson nem kér keveset Bulgáriába szerződéséért, ám Mittalnak a pénz nem lehet akadály. Máris kilátásba helyezte, hogy hajlandó akár évi 5 millió euró fizetést is garantálni a svéd szakember számára.

Ha az üzlet létrejön, minden bizonnyal a 2006-os, vagy inkább már a 2007-es év egyik legnagyobb szenzációja lehet a futball világában.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást