Mika Hakkinen újra Forma-1-es autóban!

Infostart
2006. november 29. 15:15
A kétszeres világbajnok finn Mika Hakkinen újra Forma-1-es autóba ül, méghozzá nem is bemutatón, hanem éles teszten, Barcelonában.

Mika Hakkinen 1991-ben mutatkozott be a Forma-1-ben. Két évet a legendás Lotus-csapatban versenyzett, majd tartalék pilótának a McLaren-Ford alkalmazta 1993-ben.

A korábbi IndyCar bajnok Michael Andretti gyenge teljesítménye után Hakkinen az év utolsó futamain már Ayrton Senna csapattársaként vett részt.

A McLarennél végigszenvedte a Peugeot motorok gyenge éviet, majd a Mercedesek fokozatos erőre kapását, mig végül 1997-ben megnyerte első futamát.

Innentől kezdve megállíthatatlan volt: 1998-ben és 1999-ben is világbajnok lett, de a 2000-ben elvesztett világbajnoki cím után kissé motiváltalanná vált, és a következő év végén visszavonult.

Nem tudott azonban sokáig otthon maradni: neve hamarosan a DTM (Német Túraautó Bajnokság) nevezései litáin, majd dobogós helyein tűnt fel.

Hakkinen csütörtökön ismét Forma-1-es autóba ül, régi sikerei járművébe, a McLaren-Mercedesbe.

"Meglátom, hogyan fejlődött a Forma-1 az elmúlt öt évben, és remélem, hogy segíteni is tudom a csapatot a 2007-es felkészülésben" - nyilatkozta a kétszeres világbajnok.