A Chelsea hajlandó kölcsönadni Sevcsenkót

Infostart
2006. november 29. 12:07
Öt esztendeje nem fizettek olyan hatalmas összeget a futball világában, mint amekkorát Roman Abramovics 2006 nyarán elköltött Andrij Sevcsenkóra. A 30 millió fontért, nagyságrendileg 51 millió euróért megszerzett ukrán csatár azonban eddig nem váltotta be a szerepeltetéséhez fűzött reményeket. Mindössze három gólt szerzett a Chelsea-ben, ezért klubja lehet, hogy kölcsönadja.

Korábban Andrij Sevcsenko érinthetetlennek tűnt. Roman Abramovics egyik kedvence, akit Nagy-Britannia második leggazdagabb embere évek óta meg akart szerezni. Végre sikerült, persze, hogy az ukrán sztár sorozatban játszik.

Még annak ellenére is, hogy nincs, nem volt jó formában. Amióta profi labdarúgó lett - pedig annak már több mint tíz éve - a sérülései időszaktól eltekintve nem volt még ilyen gyenge gólmutatója. Négy hónap alatt három gól egy olyan játékostól, akit szezononkénti harmincra taksálnak, nagyon kevés.

Nem tud beilleszkedni

Ráadásul Seva hasonló gondokkal küzd, mint korábban egykori milanos éktársa, Hernán Crespo: egyelőre nem tudott beilleszkedni a londoni életbe. Fura, mégis igaz, amerikai felesége sem érzi jól magát az angol fővárosban, szívesebben visszatérne Milánóba.

Az ukrán csatár helyzetét nem könnyíti, hogy felbolydult a családi élete is: november közepén megszületett második fia, Christian. Sevcsenko egyre többet gondol arra, mennyivel jobban ment neki a sora Milánóban. Ráadásul tudja, hogy az éppen az ő távozását nagyon megsínylő piros-feketéknél tárt karokkal várják vissza.

Irány a Milan - kölcsönben?

A két klub között közismerten remek a kapcsolat, így könnyen elképzelhető, hogy valósággá válik, amit korábban mindenki hevesen cáfolt: lehet, hogy Andrij Sevcsenkót januárban a Chelsea kölcsönadja a Milannak.

José Mourinhónak fogytán a türelme Sevcsenkóval kapcsolatban - de csak akkor mondana le szívesen az ukrán csatárról, ha a vezérkar megfelelő helyettest biztosít a számára.

Felvetődött a Valencia spanyol válogatott csatárának, David Villának a neve lehetséges utódként, de róla aligha mond le a klubja reális áron. Ráadásul, még ha le is mondana, csak a bajnoki és hazai kupatalálkozókon játszhatna, mivel a Valenciában szerepelt az ősszel nemzetközi kupatalálkozókon.

Roman Abramovics eladni semmiképpen sem szeretné Sevcsenkót. Ha kölcsön is adná egykori honfitársát, a jövő nyáron megint a Chelsea-ben akarja látni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást