Szinte hihetetlen magyar futballsiker

InfoRádió / MTI
2006. november 28. 18:33
Ötödik a magyar U19-es csapat az Európai Labdarúgó Szövetség korosztályos válogatottakat rangsoroló listáján. Az együttes októberben hibátlan szerepléssel nyert meg Európa-bajnoki előselejtező csoportját. A rangsort Anglia vezeti, miként a 17 évesek között is, ahol a magyarok a tizennegyedikek.

Az Európai Labdarúgó Szövetség legfrissebb korosztályos ranglistáján ötödik helyen áll a magyar U19-es válogatott. A szervezet az elmúlt időszak szereplését figyelembe véve rangsorolta a csapatokat.

A listának a december 5-ei sorsolás kapcsán komoly jelentősége lesz, hiszen ez alapján készítik majd el az Európa-bajnoki selejtezők kalapjait.

Az U19-es - azaz az 1988-ban, vagy később született fiatalokból álló -, Várhidi Péter vezette együttes a második azon csapatok közül, amelyek már pályára léptek ebben a kvalifikációs sorozatban.

Angliát, Spanyolországot és Olaszországot előzetesen kiemelték az utóbbi évek szereplése alapján. Magyar csapat évek óta nem szerepelt ilyen jól ebben a korosztályban.

A szintén selejtezőtorna-győztes, két évvel fiatalabbakból álló gárda sem áll rosszul, hiszen az 52 tagország csapata között Szokolai László együttese a tizennegyedik a listán.