Nagy bajban a Milan

InfoRádió / MTI
2006. november 23. 18:57
Előreláthatólag három hónapig nem léphet pályára Dida, az AC Milan labdarúgócsapatának világbajnok brazil kapusa. A 33 éves hálóőr az AEK Athén elleni 1-0-ra elveszített keddi Bajnokok Ligája mérkőzésen szenvedett részleges térdszalag-szakadást.

Rendkívül nehéz helyzetbe került a Milan, miután az AEK Athén elleni (1-0-ra elveszített) keddi Bajnokok Ligája mérkőzésen megsérült elsőszámú kapusa, a brazil világbajnok Dida.

A szombati Messina elleni bajnokin az ausztrál Zeljko Kalac lehet a kezdő, míg a kispadra Valerio Fiori ülhet le. Ez azonban távolról sem tűnik végleges megoldásnak, így az olasz sajtó már a lehetséges vészmegoldásokról cikkezik.

Számos újság szerint a Milan vezetése nem akarja tétlenül nézni, hogy Zeljko Kalac tartósan elfoglalja a csapat első számú kapusának helyét, és januárban gyors megoldást szeretnének találni a problémára.

Ez a megoldás a Livorno hálóőre, Marco Amelia lenne, aki épp a múlt héten nyilatkozott arról, milyen szívesen igazolna át a Milanhoz: " Úgy gondolom, ez normális, hiszen a világ egyik legerősebb klubjáról beszélünk".

A vörös-feketék vezetésének első reakciója szerint januárban semmiképpen nem készültek ajánlatot tenni Ameliáért, azonban Dida sérülése után valószínűleg kénytelenek lesznek felülvizsgálni ezen álláspontjukat - tekintve, hogy Kalac teljesítményével az Olasz Kupa mérkőzéseken nem igazán voltak megelégedve.