eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Mester és tanítvány összecsapása

Kedd este az ötödik fordulót játsszák a labdarúgó Bajnokok Ligája E, F, G és H betűjelű csoportjában. A tét három kvartettben a továbbjutás, a Real Madrid és a Lyon ellenben már "csak" a csoportelsőségért lép pályára.

Fabio Capello megengedheti magának, hogy őszinte legyen. A Real Madrid edzője sejtetni engedte, hogy csapata nem "élete mérkőzését" játssza majd a Bernabéuban.

"A legfontosabb, hogy már továbbjutottunk - vélekedett. - Sokan mondják, lényeges, hogy csoportgyőztesek legyünk, hiszen akkor idegenben kezdhetünk a kieséses szakaszban. Én azonban nem feltétlenül osztom ezt a véleményt. Jó lenne legyőzni a Lyont, de nem életbe vágó."

Békés döntetlen?

Gérard Houllier, az ellenfél edzője tisztában van azzal, a döntetlen már a csoportelsőséget jelentené a Lyonnak. Nem is ígéri, hogy többre hajtanak. "Nehéz mérkőzések sorozatát játszottuk, tartalékosak vagyunk, senki se várja tőlünk, hogy nekirontunk a Madridnak."

Sztárok sokasága hiányzik majd sérülés, illetve betegség miatt a csapatokból, az egyik oldalon Beckham, Ronaldo és Cicinho, a másikon Wiltord, Fred és Govou nem hadra fogható.

Tanítvány a mester ellen

Az F csoport - s talán az egész este - legérdekesebb mérkőzésének a Manchester United glasgow-i fellépése ígérkezik: tanítvány a mester ellen, Gordon Strachan kontra Alex Ferguson. A lovagi címet viselő edző mosolyogva mondta a találkozó előtti este, a szokásos sajtótájékoztatón: "Természetesen jó érzéssel tölti el az embert, ha egykori játékosai sikeresek a menedzseri pályán is. Gordonnak azonban majd más meccsekre kívánom a legjobbakat."

Egyébként mindketten skótok, de egyikőjük sem játszott a Celticben: Strachan az Aberdeen, Ferguson a Rangers játékosa volt hazai pályafutása csúcsán. A két gárda a BL-ősz egyik legjobb meccsét játszotta szeptemberben az Old Traffordon. Strachan azt mondta, kiegyezne egy hasonlóan izgalmas, ötgólos csatával - ha újra a hazai csapat nyer.

Két kulcsmérkőzés

Kulcsmérkőzéssé lépett elő az Arsenal-Hamburg és a CSZKA Moszkva-Porto találkozó a legkiegyensúlyozottabb csoportban. Az oroszok braziljainak és a portugálok argentinjainak nagy csatája várható a moszkvai télben - ilyen is lett az európai futball.

Az Arsenal lépéshátrányba került a CSZKA-val szemben, legutóbbi, londoni döntetlenjük miatt, ezért most mindenképpen nyerni kell a vergődő Hamburg ellen. A német csapat a legutóbbi 21 mérkőzésén csak egyszer győzött, nem valószínű, hogy most táltosodna meg. Ugyanakkor az Arsenal igazán jól az utóbbi egy hónapban csak egyszer, a Liverpool elleni bajnokin játszott. Rosicky és Gallas hiányzik majd a londoni csapatból.

A H csoportban Juhász Roland valószínűleg játszik az Anderlechtben, Tőzsér Dániel a Milan elleni szereplése ellenben kérdéses. Az olasz bajnokságban csak vergődő piros-feketéknek egy pont biztosan elég a továbbjutáshoz az AEK ellen.

{{keretes_cim}}

E csoport
Real Madrid-Lyon
Steaua-Dinamo Kijev
A csoport állása: 1. Olympique Lyon 12 pont, 2. Real Madrid 9, 3. Steaua 3, 4. Dinamo Kijev 0. Hátralévő mérkőzések: Dinamo Kijev-Real Madrid, Lyon-Steaua (12. 06.)

F csoport

Celtic-Manchester United
Benfica-Köbenhavn
A csoport állása: 1. Manchester United 10 pont, 2. Celtic FC 6, 3. Benfica 4., 4. FC Köbenhavn 4. Hátralévő mérkőzések: Manchester United-SL Benfica, FC Köbenhavn-Celtic (12. 06.)

G csoport

CSZKA Moszkva-Porto
Arsenal-Hamburg
A csoport állása: 1. CSZKA Moszkva 8 pont, 2. FC Porto 7, 3. Arsenal 7, 4. Hamburg 0. Hátralévő mérkőzések: FC Porto-Arsenal, Hamburg-CSZKA Moszkva (12. 06.)

H csoport
Lille-Anderlecht
AEK-AC Milan
A csoport állása: 1. AC Milan 10 pont, 2. Lille OSC 5, 3. AEK Athén 4, 4. Anderlecht 2.
Hátralévő mérkőzések: Anderlecht-AEK Athén, AC Milan-Lille (12. 06.)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×