"Puskás nélkül nincs Magyarország"

Infostart
2006. november 17. 15:25
Puskás Ferenc még az Aranycsapatból is kitűnt, néha egymaga döntött el mérkőzéseket - idézte fel Sándor Károly, az MTK és a magyar válogatott legendás szélsője, aki klubcsapatában ellenfélként is sokszor játszott a pénteken elhunyt Puskás Ferenccel.

Puskás még az Aranycsapatból is kitűnt, abból a csapatból, amelynek köszönhetően Magyarországot sokezer kilométerre innen is ismerik. Puskás nélkül nincs Magyarország - fogalmazott Sándor Károly.

Az MTK korábbi játékosa szerint, ha nincs az 56-os forradalom, Puskás Ferenc legalább 120-130-szoros válogatott lett volna, hiszen számos alkalommal egyedül nyert meg mérkőzéseket.

Sándor Károly felidézte, hogy a válogatott tagjai egyszer egy levezető edzésen passzolgattak, le kellett venni az ívelt labdákat. Amikor tőle több alkalommal egy-két méterre elpattant a labda, a mellette álló Puskás - amikor a levegőben még csak félúton volt a játékszer - odaszólt neki: "Csikar ide nézz!" Ezután ballal levette a labdát, kézzel arrébb lökte, és azt mondta: "Gyere, nézd meg mi ez, le van csirizelve?".

"Úgy levette a labdát, mintha csak kézzel csinálta volna. Erre csak születni lehet. Évtizedek telhetnek el, míg születik egy Maradona, egy Pelé, egy Puskás, egy Beckenbauer" - tette hozzá a legendás szélső.

Sándor Károly kiemelte, hogy Puskásnak nagyon jó természete volt, elviselte a hatalmas népszerűséget, és minden szempontból nagy egyénisége volt a magyar sportnak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást