eur:
395.12
usd:
371.08
bux:
65119.45
2024. április 19. péntek Emma

Bozsik Péter: 60 éves volt és pocakos, de úgy nyúlt a labdához...

Harminc évig napi baráti kapcsolatban állt Puskás Ferenccel Bozsik József, az Aranycsapat 1978-ban elhunyt középpályása. Ezt a barátságot elevenítette fel a középpályás fia, Bozsik Péter az InfoRádióban.

Szomorú hír, de tudomásul kell venni, hogy múlik az idő. Édesapám tavaly lett volna 80 éves, ez talán egy olyan kor, amikor az ember már el tudja fogadni, hogy a szerettei nincsenek. De mindig nehéz szembesülni egy ilyen hírrel. Rengeteg olyan élményem van, amely már a közvélemény számára is ismert, hiszen rengeteg könyv íródott a nagy sportemberekről. Az övék egy különleges barátság volt, ez 30 éven keresztül szinte napi kapcsolatot jelentett. Egymás mellett nőttek fel, mindössze egy fal választotta el a két lakást, tehát átkopoghattak, ha le akartak menni a grundra focizni. Ez egészen 56-ig tartott, amikor Öcsi bácsi elment Spanyolországba.

Mi volt az a történet, amelyet az édesapja legszívesebben mesélt akár kettejükről, akár az Aranycsapatról?

Én elég fiatalon elveszítettem az édesapámat, 1978-ban, ezért különleges anekdotát nem tudok felidézni. Számomra az igazán nagy élmény az volt, amikor Öcsi bácsi először itthon volt, és játszott egy öregfiúk csapatban egy angol-magyar vb-selejtező előmérkőzésén.
Körülbelül 60 volt és kissé pocakos, de úgy nyúlt a labdához, olyan lábtartással, amely egyértelműen elárulta, hogy milyen viszonyban volt ezzel a játékszerrel, és milyen magas szinten űzte ezt a játékot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×