Inforádió

Meghallgatom Élő adás

3,5 milliárd forint kell a Fradi talpra állításához

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Ferencvárosi Torna Club rendkívüli küldöttgyűlésén négy hónappal meghosszabbították az elnökség, így Dámosy Zsolt elnök mandátumát, aki ennek értelmében május 31-ig marad az egyesület élén. Egyhangúlag elfogadták azt az alapszabály-módosítást, amelynek alapján bevezetik a klubtagsági rendszert.

A nyugati mintát követő új rendszer értelmében éves tagsági díj ellenében - a havi díj 1.000 forint - természetes személyek is szavazati jogot szereznek a klub közgyűlésén - áll a klub honlapján.

A tagsági rendszer bevezetését kísérő nagy érdeklődés miatt az FTC elnöksége úgy döntött, az alapszabály-módosításnak a Fővárosi Bíróság által történő bejegyzéséig ügyvédi letéti számlát nyit, hogy aki akarja, akár azonnal befizethesse a 12 ezer forintos éves tagsági díjat.

A küldöttgyűlés arról is határozatot hozott, hogy két részre oszlik a klub irányítása: lesz egy szakmai és egy gazdasági klubvezetés, utóbbi dolgozik elnökségként, és mind a két testület 12-12 fővel működik majd.

A közgyűlésen a jövőben csak a tagoknak lesz szavazati joguk, míg a szakosztályok képviselői az újonnan létrehozott sportigazgatóságban kapnak helyet. Emellett a sportigazgatóság két tagot delegál az egyesület vezető testületébe.

Dámosy felszólalásában jelezte, 3,5 milliárd forint kellene ahhoz, hogy a klub teljes mértékben talpra álljon, azaz rendezze minden adósságát, visszavásárolja a korábban eladott vagyoni jogokat.

Az ülés végén Nagy Zoltán felvetette, hogy a futballcsapatot működtető Zrt. álljon el a Magyar Labdarúgó Szövetséggel folytatott pereskedéstől - amelyért az MLSZ 25 millió forintra büntette a klubot -, de a küldöttek ezt elvetették.