Mázlista magyar kézilabdacsapatok

InfoRádió / MTI
2006. november 14. 12:28
Igen szerencsésen alakult a magyar férfi kézilabdacsapatok számára a Bajnokok Ligája és az EHF Kupa nyolcaddöntőjének keddi, bécsi sorsolása.

A Veszprém a dán Koldinggal, a Szeged pedig a spanyol Valladoliddal találkozik. Mivel mindkét magyar BL-es csoportmásodik volt, így otthon kezd december első hétvégéjén. A visszavágókat egy héttel később rendezik.

Az EHF Kupában a Dunaferr a spanyol Aragonnal, a Pestszentlőrinv pedig a svájci Grasshoppersszel mérkőzik a nyolc közé jutásért. A két magyar gárda idegenben vívja az első összecsapást.

A magyarok igazán nem panaszkodhatnak, hiszen a BL-ben sikerült elkerülni a félelmetes spanyol és német hármast (Portland San Antonio, Ciudad Real, Barcelona, illetve Flensburg-Handewitt, Kiel, Gummersbach). A veszprémiek és a szegediek előzetesen bíztak benne, hogy vagy a dán bajnok, vagy pedig a BL-ben leggyengébbnek számító spanyol alakulat, a Valladolid jut nekik.

Németh Csaba, a veszprémiek technikai vezetője elmondta: a Kolding volt az egyik csapat, amelyiket szerettek volna megkapni ellenfélnek.

"Két éve, ugyancsak a kieséses szakaszban már találkoztunk a dánokkal, és továbbjutottunk. A Kolding remekül játszott a csoportjában, de bízunk benne, hogy megint mi kerülünk a negyeddöntőbe. Ezen a héten dől el, hogy az utolsó mérkőzésen megsérült Perez vállalni tudja-e a játékot" - mondta Németh Csaba.

Lele Ambrus, a Szeged ügyvezető elnöke szintén elégedett volt. Úgy fogalmazott, hogy végre nem egy kőkemény ellenfelet kaptak a kieséses szakasz elején.

"A Valladolid remek gárda, de mi előzetesen úgy számoltunk vele, hogy a Montpellier megelőzi majd, de bravúros pontszerzéssel ezt elkerülte. Bízom benne, hogy a Schaffhausen elleni idegenbeli siker erőt ad, a sérülésből felépült játékosok pedig fokozatosan visszanyerik régi formájukat. Addig lesz egy Veszprém ellen rangadó is, arra is figyelnünk kell" - hansúlyozta sportvezető.

Az EHF Kupában szintén voltak olyan csapatok, amelyek ellen szinte reménytelen lett volna a továbbjutás, de így reális célnak tűnik nyolc közé kerülés.