Gigászok csatája

Infostart
2006. október 31. 09:41
Kedd este ismét nyolc mérkőzést rendeznek a Bajnokok Ligájában. Köztük a Barcelona-Chelsea szuperrangadót.

A Chelsea háromból hármat nyert eddig, szűk két hete Didier Drogba góljával még a Barcelona 15 mérkőzésből álló veretlenségi sorozatát is lezárta a nemzetközi kupaporondon.

A sérült Petr Cecht és Carlo Cudicinit helyettesítő Henrique Hilário hőssé nemesedett a kapuban, Khalid Boulahrouz "levette" a pályáról Ronaldinhót, Michael Essien ismét vagy 15 kilométert futott 90 perc alatt, Didier Drogba pedig Pazar góllal igazolta: 2006 őszén az angol bajnok első számú csatára.

Ám most új mérkőzés kezdődik, a Nou Campban a Barça legalább annyira esélyes, mint a Chelsea volt a Stamford Bridge-en. Ráadásul Mourinhónak gondjai vannak: Drogba és Sevcsenko kisebb sérüléssel utaztak el Katalóniába, egyáltalán nem biztos, hogy pályára tudnak lépni.

Cudicini már múlt pénteken, a Sheffield elleni bajnokit megelőző napon edzett - de alkalmasint Mourinho egyelőre hagyja Hiláriót a kapuban. Michael Ballack, a csapat német középpályása minden bizonnyal pályán lesz. Szerinte a Barcelonának több idegeskedni valója van.

"Három meccsből kilenc pontunk van, a nyomás a Barcelonán van. A katalánok nem lehetnek nyugodtak, mert a Werder Bremen ott liheg a nyakukon. Szerintem most a Barça az esélyesebb, nekünk nincs veszteni valónk" - mondta.

Frank Rijkaard, a címvédő holland edzője nem hajlandó az esélyekről beszélni. Inkább azt emlegeti, hogy a csapat számára a legfontosabb, hogy Ronaldinho újra régi önmagát idézte a Recre elleni, szombati bajnokin, és hogy Lionel Messi is játékra kész.

Visszakerült a keretbe a bajnoki találkozóról ugyancsak hiányzó Zambrotta és Van Bronckhorst is. Szerepet kap a mérkőzésen Samuel Eto'o is! Igaz, ezúttal nem abban a szerepkörben "dolgozik" majd, amihez talán legjobban ért: a játékáról még hónapokig szó sem lehet. Ellenben a kameruni csatár lesz a spanyol Antena 3 tévéállomás szakkommentátora.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást