Sebastien Loeb nem indult, csak nyert

Infostart
2006. október 29. 09:43
Bár kartörése miatt nem ülhetett autóba, Sebastien Loeb mégis az Ausztrál-ralin szerezte meg pályafutása harmadik világbajnoki címét. Utolsó riválisa, Marcus Grönholm csak ötödik lett a ralin, s így már nem érheti utol Loeböt.

A Citroën francia pilótája sorozatban harmadszor (2004, 2005, 2006) nyerte meg a világbajnoki címet.

A rivális balesetet szenvedett

Grönholm - az egyetlen ember, aki az ausztráliai versenyt is beleértve, az utolsó három versenyen még befoghatta volna - pénteken kisebb balesete miatt kilencperces hátrányba került az élmezőnyhöz képest. A versenyen az első négy hely valamelyikén kellett volna végeznie, hogy esélye maradjon a világbajnoki címre - de csak ötödikként ért célba.

Fordos nyert, csak nem Grönholm

A világbajnokság 14. állomását, az Ausztrál-ralit Grönholm honfi- és márkatársa, az ugyancsak finn Mikko Hirvonen nyerte, Fordjával. Hirvonen az összetettben a harmadik helyen áll az immár háromszoros világelső Loeb, s a kétszeres világbajnok (2000, 2002) Grönholm mögött.

Két finn az örökranglista élén

A 32 éves egykori tornász, Sebastien Loeb a második francia pilóta, aki világbajnoki címet nyert a raliban, Didier Auriol után. Harmadik vb-elsőségével nagyon előkelő helyen áll az örökrangsorban, nála többször csak két finn, Juha Kankkunen (1986, 1987, 1991, 1993) és Tommi Mäkinen (1996-1999) szerzett világbajnoki címet. 2001 óta a Citroën versenyzője.

Két futam, tét nélkül

A világbajnokságból még két verseny van hátra, az egyiket Új-Zélandon, a másikat Walesben rendezik. Ám az egyéni világbajnoki cím már eldőlt.