Ferrari öröm és bánat

Infostart
2006. október 21. 20:06
A Ferrari számára felemásra sikerült a Forma-1-es Brazil Nagydíj időmérő edzése. A hazai pályán versenyző Felipe Massa ugyan első lett, de az utolsó futamára készülő Michael Schumacher autója meghibásodott.

Az időmérő edzés első részében a Midland versenyzője, Tiago Monteiro egy megpördülés után kiállni kényszerült. Az edzésen előbb Trulli, majd a két Williams, Rosberg és Webber vezettek. Egy rövid időre Raikkonen is az élre állt, akit Michael Schumacher előzött meg. Az időmérő edzés első részét végül a ferraris Felipe Massa nyerte meg. A kiesők között a legnagyobb meglepetés David Coulthard volt.

Az időmérő edzés második szakaszában előbb ismét Trulli, majd a világbajnoki éllovas Fernando Alonso állt az élre. A második részt végül az utolsó versenyét futó Michael Schumacher nyerte meg.

A legjobb tízbe nem került be a két Williams, a McLaren-es Pedro de la Rosa, és a hondás Jenson Button sem.

Az utolsó szakasz elején Michael Schumacher autója lelassult. A német Ferrariját betolták a boxba, és bár az időmérő edzés végéig szerelték, mért kört már nem tudott megtenni vele.

Az üzemanyagfogyasztós körök után a hazai pályán versenyző Massa állt az élen. Tőle a vezetést előbb Fisichella, majd a BMW-s Kubica, Alonso és Raikkonen vette át. Végül azonban a Ferrari brazil versenyzője ismét az élre állt.

A második helyről Kimi Raikkonen, a harmadikról Jarno Trulli, a negyedikről a világbajnoki éllovas Alonso indulhat. Michael Schumacher a tizedik rajtpozíciót szerezte meg.