Dárdai Pál góllal jubilált Berlinben

Infostart
2006. október 21. 19:18
Ismét győzött a Hertha a német labdarúgó Bundesligában. A berliniek első gólját Dárdai Pál szerezte. A forduló rangadóján a Werder Bremen 3-1-re legyőzte a Bayernt, s megőrizte vezető helyét a táblázat élén.

Eseménytelen első félidő után a 200. Bundesliga-mérkőzését ünneplő Dárdai 20 méteres lövéssel szerzett vezetést a berlinieknek. A magyar válogatott középpályásnak ez volt a második gólja a 2006-2007-es bajnoki szezonban, s összesen a 15. németországi pályafutása során.

A 63. percben Olivier Neuville ugyan kiegyenlített, de a Mönchengaldach Marko Pantelics hét perccel később született találatára már nem tudott válaszolni. Valamennyi élvonalbeli német csapat közül a Hertha szerezte a legtöbb pontot, tízet pályaválasztóként.

Vergődik a Bayern idegenben

A nap 93 országban élő televíziós-közvetítéssel sugárzott német rangadóján, a brémai Weserstadionban Roy Makaay, a Bayern München holland csatára megszerezte klubja történetének 3000. Bundesliga-gólját. Ám ennek jóformán senki sem tudott örülni a bajorok hívei közül. Ameddig a Bayern nagyszerűen szerepel a Bajnokok Ligájában, idegenben csak vergődik a Bundesligában. A bajorok vendégként négy őszi bajnoki mérkőzésükből hármat elveszítettek!

Schaaf boldog jubileuma

A Werder ellenben remekelt: a brazil Diego - a mezőny legjobbja - már negyedik Bundesliga-gólját szerezve juttatta vezetéshez a a zöld-fehéreket, majd a kameruni Womé növelte az előnyt, első német bajnoki találatával. Makaay ugyan jubileumi góljával szorossá tette az állást, de a második játékrészben a brazil Lúcio öngólja eldöntötte a találkozó sorsát. A Werder edzője, Thomas Schaaf 250. bajnoki mérkőzésén ült a kispadon. Nagyszerű győzelemmel ünnepelt.

Szabics és Szélesi is játszott

A Bielefeldben vereséget szenvedő Mainzban Szabics Imre 81 percet, a Frankfurtban nyerő Cottbusban Szélesi Zoltán csereként 45 percet játszott.