Lovaggá üthetik David Beckhamet

Infostart
2006. október 20. 12:15
Lovaggá ütheti a királynő David Beckhamet. Ha így lesz, akkor neki a Sir David, az egykori Posh Spice-nak a Lady Victoria megszólítás jár majd. Aktív futballista Stanley Matthews lovaggá ütése óta nem kapott ilyen elismerést.

A Whitehallról származó hírek szerint Tony Blair, a jövőre leköszönő miniszterelnök ajánlani fogja az angol válogatott korábbi csapatkapitányának lovaggá ütését.

David Beckhamet 2007 első napján tüntetheti ki a királynő. A világ leggazdagabb futballistája lehet 1965, Sir Stanley Matthews lovaggá ütése óta az első aktív játékos, aki megkapja az adományozható legmagasabb nemesi címet Angliában.

A 31 éves Beckham olyan futball-legendák társaságába kerülne, mint Sir Bobby Charlton, Sir Geoff Hurst, vagy a néhai Sir Bobby Moore.

A Daily Express című lap a Westminsterből származó információja szerint Beckham lovaggá ütésében nagy szerepet játszhat jelentős közreműködése a 2012-es londoni olimpia rendezési jogának megnyerésében, kiemelkedő és példamutató aktivitása különböző jótékonysági kampányokban és akciókban, valamint elismerésre méltó az a tevékenysége, amellyel egy egész generáció sporthőse lett.

A lap nem felejti el megjegyezni azt sem, hogy a Munkáspárt számára egy ilyen lépés kamatozhatna a következő választásokon is.