Lemondott a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya

InfoRádió / MTI
2006. október 20. 13:31
Pénteken délelőtt lemondott posztjáról Szilágyi Péter, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Szilágyi Péter szakmai beszámolóját csütörtökön a szövetség elnöksége nem fogadta el és a bizalmi szavazáson is csak a szükséges voksok minimumát kapta meg.

Lemondott a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Szilágyi Péter azt követően döntött így, hogy a csütörtök esti elnökségi ülésen a testület nem fogadta el szakmai beszámolóját az ötödik helyezést hozó augusztusi Világkupáról és a bronzéremmel zárt szeptemberi Európa-bajnokságról.

Az ezt követő bizalmi szavazáson az elnökség tagjai közül hatan távozását szorgalmazták, ketten ellenezték a menesztését, míg négyen tartózkodtak. A szakembernek novemberig kellett volna újra értékelnie munkáját.

A világbajnoki címvédő női válogatott a nyári Világkupán a csalódást keltő ötödik, az Európa-bajnokságon harmadik lett. A mindenkori magyar szövetségi kapitányokkal szemben elvárás az elődöntőbe kerülés.

Szilágyi Péter a kapitányi tisztségben Faragó Tamást követte, s idén februártól vette át a világbajnoki címvédő nemzeti együttes irányítását.