Váltás a Honvéd élén - a Loki volt edzője érkezik

Infostart
2006. október 17. 15:02
Aldo Dolcetti, a Honvéd FC vezetőedzője kedden délelőtt lemondott tisztségéről. Utóda a Debrecen csapatával 2005-ben és 2006-ban is bajnoki címet nyert Supka Attila, a klub korábbi játékosa lett.

Az olasz vezetőedző 2005 nyara óta irányította a kispesti csapatot. Az első idény végén a 13. helyen zárt a piros-feketékkel, a mostani idényben a 11. helyen állva adta át a csapatot. Érdekes, hogy a váltás előtti utolsó két találkozóját megnyerte a Honvéddal.

"Most, amikor a Honvéd egy sikersorozatot kezdett el, úgy érzem, nem hagyom cserben az együttest azzal, hogy más elfoglaltságot keresek" - mondta a 40. születésnapját majd október 23-án ünneplő olasz szakember.

Az új vezetőedző Supka Attila lett. A 44 éves éves egykori középpályás a Bp. Honvéd nevelése, 1974 és 1984 között játszott Kispesten. Élvonalbeli edzői pályafutását a Békéscsabánál kezdte, legnagyobb sikereit Debrecenben érte el. A Lokival két bajnoki címet is nyert, közel két teljes éven át tartó munkálkodása során csapata egyetlen hazai bajnokiját sem veszítette el. Az élvonalban, beleértve békéscsabai működését is, mérkőzéseinek közel felét megnyerte.

Supka Attila a következőket mondta kinevezése után: "Ebben a klubban nőttem fel, itt lettem felnőtt futballista, az ifiben együtt játszottam például Détári Lajossal, a felnőttcsapatba pedig Tichy Lajos tett be, s együtt léphettem pályára Pintér Sándorral, Kocsis Istvánnal, Esterházy Mártonnal és a többiekkel. Edzőként igyekszem minél sikeresebben szerepelni a csapattal, a tulajdonosok ehhez megteremtették a biztos hátteret, s komoly célkitűzéseik vannak. Aldo Dolcettivel is beszéltem, egyeztettünk a csapattal kapcsolatban. A munkatársaim Vass László másodedző, Ágoston Sándor erőnléti edző és Pleskó László kapusedző lesznek. Nem könnyű feladat hét közben átvenni a csapatot, de hasonló volt a helyzet annak idején Debrecenben is - ott győzelemmel sikerült bemutatkoznom, s bízom benne, hogy a Honvéddal a Fehérvár ellen hasonlóan sikeresek leszünk."

Érdekes, hogy kereken húsz év alatt, (1986-ban Komora Imre, három sorozatban nyert bajnoki cím után fél évre vált meg a vezetőedzői poszttól) a licenc miatti cselezéseket nem számítva, ez a 33. edzőváltás Kispesten. Két teljes idényt egyedül Mezey György (1990-1992) dolgozhatott végig. A leghosszabb ideig ő dirigálta a csapatot (60 mérkőzés), Aldo Dolcetti 39 mérkőzésével a hatodik.