Már tud beszélni a Chelsea kapusa

Infostart
2006. október 17. 08:41
Jobban van Petr Cech. A koponyaműtét után a kapus felébredt az altaltatásból, és már néhány szót beszélt a feleségével és csapattársaival. Az édesapja szerint fia egyéves kihagyásra kényszerül. Közben Jens Lehmann, az Arsenal német kapusa nagyobb védelmet követel az angol pályákon a hálóőröknek.

A Chelsea közleményben tudatta, hogy Petr Cech teljesen magához tért, és állapota javult.

Beszélt néhány szót a feleségével, Martinával, valamint az őt a kórházban meglátogató játékostársakkal, és természetesen az orvosi stábbal, amely engedélyezte a rövid látogatásokat. A kapusnak két fémlemezt ültettek a fejébe, hogy rögzítsék a sérült koponyarészt.

A másik megsérült kapus, Carlo Cudicini a hétfő délutánt már az edzőközpontban töltötte. Jól van, de kevéssé valószínű, hogy védhet szerdán, a Barcelona ellen.

Hunt ártatlan

Közben a Reading játékosa, Stephen Hunt levelet írt Cech-nek, amelyben mielőbbi gyors gyógyulást kívánt, és megerősítette: vétlennek érzi magát az ütközésben.

Később újságíróknak ki is fejtette, hogy tiszta a lelkiismerete, úgy véli, hogy a televíziós felvétel alapján is látható: nem szándékosan okozott sérülést a cseh kapusnak.

"Nagyon szomorú vagyok, hogy az ütközés ilyen súlyos következményekkel járt, de nem tehetek róla. A labdát akartam megszerezni. Remélem, a csapattársaim, és az ellenfelek, akikkel eddigi pályafutásom során találkoztam, meg tudják erősíteni: nem vagyok durva, nem okoztam még soha, senkinek szándékosan súlyos sérülést" - mondta.

Stephen Hunt klubja, a Reading is nyilatkozatot adott ki: "Meggyőződésünk, hogy az ütközés balszerencsés véletlen volt, és ezt szinte egyhangúan erősítik meg a különböző sajtótermékek is. Ugyanakkor tiszteletben tartjuk és elfogadjuk a Chelsea jogát arra, hogy vizsgálatot kezdeményezzen az ügyben. Amennyiben a labdarúgó-szövetség megindítja azt, mi mindenben együttműködünk, s segítjük a vizsgálatot. Nincs titkolni valónk, hisszük, hogy minden bizonyíték Stephen Hunt ártatlanságát igazolja majd."

Az apa súlyos büntetést követel

Petr Cech édesapja, Václav ugyanakkor nagyon más véleményen van: "Nem baleset volt. Hunt szándékosan ment bele a fiamba. Petr legalább egy éven keresztül nem futballozhat. Először nem is sejtettem, hogy ilyen nagy a baj. Aztán amikor hallottam a diagnózist, egyszerűen remegni kezdett mindenem. Nem akartam hinni a fülemnek. Ben Thatchert nemrégiben nyolc hétre eltiltották durvasága miatt. Most még súlyosabb büntetést szeretnék látni!"

Mi egy lábtörés a csigolyatöréshez képest?

Kollégája, Jens Lehmann, az Arsenal német hálóőre szerint az esetek kiváltója részben az, hogy Angliában nem kapnak elég védelmet a kapusok.

"Fel tudnék robbanni, amikor hallom az okoskodó szakértőket, akik azt mondják, ügyetlen megmozdulás volt ez a két támadó részéről, és különben is, ez férfias játék. Inkább arról kellene beszélni, hogy a kapusok is emberek, akiknek családja van, akiket gyerekek várnak otthon. Senki sem akarja a férjét, az apját megnyomorodva, tolókocsiban látni."

"Tisztában vagyok azzal, hogy az angol futball keményebb, mint bármelyik más liga Európában, de azt is meg kell mondanom, itt nem vigyáznak a kapusokra. Szerepeltem Németországban és Olaszországban is, vannak tapasztalataim. Ott jobban védik a kapusokat. Hihetetlen, hogy Mike Riley még szabadrúgást sem ítélt Cudicini eseténél.

"Az elmúlt napokban többször is hallottam, hogy a Chelsea-vel nem rokonszenvezők Michael Essien szerelését emlegették, amivel kis híján eltörte Dietmar Hamann lábát. Ronda dolog volt. De mi egy törött láb egy nyakcsigolya-sérüléshez, vagy agykárosodáshoz képest?"