Beckham nem írta alá a madridi szerződést

Infostart
2006. október 17. 09:51
David Beckham először utalt arra maga is, hogy nem akar mindenáron a Real Madridnál maradni. A világ legjobban kereső futballistája egyelőre nem hosszabbította meg a szerződését. Ügye csak egy, a királyi klub életét komplikáló esetek közül. A törökök újra csábítják Roberto Carlost, és Nincs nyugalom az öltözőben, amit jól jelez, hogy Raúl és Diarra összepofozkodott a múlt heti edzések egyikén.

David Beckhammel már október elején meg akarta hosszabbítani a jövő nyáron lejáró szerződést a Real Madrid. Miközben az Egyesült Államokban tárt karokkal várják az angol válogatott korábbi csapatkapitányát, ő szívesen maradna a spanyol fővárosban, ha rendszeres játéklehetőséghez juthat.
/>
/>Ám miután az utóbbi mérkőzések többségén csak csereként szállhatott be a hosszabbítás előtt, szeretné tudni, mennyire illeszkedik az edző, Fabio Capello terveibe. A Madridnál egy Becksszel nyilvánvalóan szimpatizáló vezető azt mondta: "Senki sem gondolta, hogy ilyen bonyolult lesz a szerződés meghosszabbítása. Ugyanakkor meg kell érteni a szempontjait."
/>
/>Milánói érdeklődők
/>
/>Beckham hezitálása felkeltette a két milánói klub, az Inter és az AC Milan érdeklődését is, de egyelőre korai lenne a klubváltás lehetőségét vizsgálni.
/>
/>Annál is inkább, mert Capello nem mondott le Beckhamről. A Spanyolországban a legnézettebb televíziós futballműsort vezető Michael Robinson, az egykori Liverpool-játékos szerint Becks egyszerűen a körülmények áldozata.
/>
/>"Capellónál eleinte a kezdőcsapatban volt, de az Olympique Lyon elleni gyenge első félidő elbizonytalanította az edzőt. Úgy találta, Emersonnal, Diarrával, és elöl Raúllal, Van Nistelrooyjal nem elég gyors a csapat. Beckham sem sprinter, ezért is állította a helyére a sokkal gyorsabb Reyest".
/>
/>A változtatások után feljavult a játék, és ezt Capello Reyes gyorsaságának tudta be. Neki pedig éppen Beckham posztján talált helyet a csapatban.
/>
/>Az angol középpályás múlt szombaton visszakerült a kezdő csapatba, de elsősorban azért, mert Reyes nem játszhatott. Ha az Arsenáltól vett spanyol futballista felépül, Beckhamnek nagyon nehéz lesz megtartania a helyét. Ugyanakkor mellette szól, hogy a szurkolók nagyon kedvelik.
/>
/>Elismerik, hogy végighajtja a meccseket, tökéletesen meggyőzte a szurkolókat arról, hogy nem manöken, hanem igazi futballista. Ráadásul továbbra is ő képes leginkább helyzetbe hozni Ruud van Nistelrooyt, akivel a Manchester Unitedben is nagyszerűen megértették egymást.
/>
/>Raúl nekiugrott Diarrának
/>
/>A sikertelenség kétségtelenül feszültséget szül az öltözőn belül is. Nem szólva arról, hogy már Capello első ötven napja után kiderült, vannak szinte "érinthetetlenek" a csapatban, és vannak, akiknek megkérdőjeleződött a helye.
/>
/>Iker Casillas, Cannavaro, Sergio Ramos, Roberto Carlos, Emerson, Diarra és Van Nistelrooy, és ha felépül, Michel Salgado helye szinte biztos, sőt, az elmúlt hetek tapasztalata alapján egyre inkább az Reyesé is.
/>
/>A többieknek, beleértve a jó formába lendült Gutit, a Capello egyik kedvencének számító Cassanót, a klub szimbólumának tartott Raúlt, és nem utolsósorban Ronaldót és Beckhamet, a "maradék" két helyért kell küzdenie. A rotációs rend viszályokat szül, a mellőzöttek idegesek, feszültek.
/>
/>Alkalmasint ezzel magyarázható elsősorban, hogy a különben szelíd Raúl a múlt hét egyik edzésén nekiugrott Diarrának. Bár a spanyol források kiemelték, hogy miután Capello szétválasztotta őket, lehiggadtak, sőt az edzés végén már tréfálkoztak egymással, nehéz eldönteni, hogy az utolsó mondatból mennyi szolgálja kizárólag a szurkolók megnyugtatását.
/>
/>Roby Carlos és a törökök
/>
/>Roberto Carlosnak egyelőre biztosnak tűnik a helye, ám, miután a Marca hétfőn tényként közölte a fiatal brazil válogatott balhátvéd, Marcelo érkezését, a Fenerbahçe ismét jelentkezett érte.
/>
/>A törökök, akiknél a brazil legenda, Zico az edző, januárban megint szívesen leszerződtetnék, négy évre 10 millió eurót ajánlva a 33 éves játékosnak. Roberto Carlos azonban leginkább a Madridban maradna, ha játszhat.
/>
/>Közben Alda, Marcelo ügynöke cáfolta, hogy már megállapodott volna a Real Madriddal, és emlékeztetett arra, hogy a balhátvédet korábban a CSZKA Moszkvával és az AS Romával is hírbe hozták. Konkrét ajánlatot egyedül az oroszok tettek, de arra nem mondott igent.
/>
/>Arra a kérdésre, hogy Marcelo egyáltalán szívesen játszana-e a Real Madridban, így felelt: "Minden brazil játékos örülne egy ilyen lehetőségnek. De ez nem jelenti azt, hogy már megállapodtunk."