Csaknem 30 éves rossz sorozatot akar megtörni Dárdaival a Hertha

Infostart
2006. október 14. 06:55
Dárdai Pál csapata, a listavezető Hertha BSC a Bayern Münchenhez látogat a német labdarúgó Bundesliga hétvégi fordulójában. A berlini csapat legutóbb 1977 októberében tudott nyerni Münchenben a német futball kirakatcsapata ellen.

A berlini csapat edzője a rossz statisztika ellenére nagyon bizakodó. Falko Götz azt állítja, hogy csapata semmiképpen nem kap majd ki Münchenben. A Hertha egyelőre veretlen, és nagyon jó passzban van.

A csapat, amelyben Dárdai Pál eddig minden bajnoki találkozón szerepet kapott a 2006-2007-es idényben, nagyon egységes. Kilenc játékos az eddigi hat találkozóból hat vagy öt alkalommal is pályára lépett.

Ugyanakkor Falko Götz dolgát nehezíti, hogy a hosszabb ideje sérült Bastürk mellett Fiedler kapus és Giménez sem egészséges, noha valószínűleg mindketten játszani fognak szombat délután.

Dárdai csütörtökön ért vissza

Dárdai Pál, a csapat magyar középpályása azt mondta: nem szerencsés, hogy a nagy rangadó éppen a válogatottnál töltött mintegy tíz nap utánra esik. Nem tudott a Hertha együtt készülni, Dárdai is csak a csütörtöki és a pénteki edzésen vett részt.

A magyar játékos ugyanakkor úgy látja, hogy a Bayern elleni találkozó mindig különleges kihívást jelent a játékosoknak.

A Hertha legutóbb 1977. október 29-én tudott nyerni Münchenben, természetesen akkor még az Olimpiai Stadionban. A bajor klub számára az volt a Beckenbauer utáni első szezon, egyébként Bundesliga-története során a Bayern akkor érte el a leggyengébb helyezést.

Díjátadás Bochumban

A további párosításból érdekesnek ígérkezik a Hamburg és a Schalke 04 találkozója: a Bajnokok Ligájában is szereplő HSV, beleértve a Ligakupa-mérkőzéseket is, utóbbi 13 találkozójából egyet sem tudott megnyerni.

Ünnepség előzi majd meg a Werder Bremen vendégjátékát Bochumban: a mérkőzés előtt kapja meg Miroslav Klose az előző idény legjobb játékosának járó díjat.

Az első három osztály játékosainak szavazásán óriási fölénnyel győzött a Werder középcsatára: Klose a szavazatok 64 százalékát kapta meg, a második helyezett Michael Ballacknak 4,5, a harmadik Tim Borowskinak 3,2 százalék jutott.