Öt év kell a Fradinak

Infostart
2006. október 5. 07:32
Öt év alatt le lehetne róni a Ferencváros 800 millió forintos adósságát - mondta az InfoRádió kérdésére az FTC elnöke. Dámosy Zsolt elmondta, a Fradi 1995-ös Bajnokok Ligája szereplése óta a klub sokkal több pénzt költött, mint amennyit lehetett volna.

A klubelnök szerint csak az után van értelme nagybefektetőkkel tárgyalni, ha önállóan működőképessé válik a Ferencváros.

Elmondta: a sportklub vissza nem fizetett adóssága továbbra is 800 millió forint, de jelenleg a kereskedelmi jogok sincsenek a klub birtokában.

Ha ezeket is vissza akarná vásárolni az egyesület, az 2,5 milliárd forintban kerülne. Ez azonban az elnök szerint most nem időszerű.

Dámosy Zsoltot szeptember 27-én választotta elnökéve a klub. Közölte: legfontosabb célja, hogy az FTC anyagilag biztos lábakon álljon, és a focicsapat 3-4 év múlva a Bajnokok Ligájába jusson.

A stadion állapotán is javítani akar, mert a klubvezető azt szeretné, ha nem 9-10 ezren, hanem akár 16-17 ezren járnának az Üllői úti pályára, így ez több milliós bevételt jelenthet. Részletek itt!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást