Svédországban hakniznak a brazilok

Infostart
2006. október 3. 10:27
Október 10-én Stockholm elővárosában, Solnában, az 1958-as világbajnoki döntőnek helyet adó Rasunda Stadionban lép pályára a brazil válogatott Ecuador ellen.

Az ötszörös világbajnok gárda a németországi kudarc óta negyedszer lép pályára Európában. Első mérkőzésén döntetlent játszott Oslóban a norvégokkal, majd Londonban legyőzte Argentínát, Cardiffban pedig Wales válogatottját.

A mostani ellenfél éppen annyira meglepő, mint a helyszín: a brazilok még sohasem játszottak Ecuador ellen barátságos mérkőzést egy másik kontinensen.

A találkozót eredetileg a barcelonai Nou Campban rendezték volna, de a svájci Kentaro Group - amely a brazilok barátságos mérkőzéseinek jogait birtokolja - október első napján mégis a solnai stadion mellett döntött.

A Svéd Labdarúgó-szövetség elnöke, Lars-Ake Lagrell szerint érdekes kísérlet lesz a találkozó arra, hogy mennyire kíváncsiak a svéd szurkolók két külföldi válogatottra.

Dunga, a brazilok szövetségi kapitánya már nem hívja meg sem e találkozóra, sem az október 7-ei, Kuvait elleni brasiliai mérkőzésre a válogatottságot a napokban lemondott Didát, az AC Milan kapusát.