Perelhetik a következő labdarúgó-Eb szervezőit

Infostart
2006. október 3. 10:32
Az Euro 2008, a következő labdarúgó Európa-bajnokság szervezői hamarosan bíróságra járhatnak - ha valóban bepereli őket plágium miatt egy német cég.

A botrány azután robbant ki, hogy az osztrák és svájci közös rendezésű kontinensbajnokság szervezői a múlt héten Bécsben bemutatták a torna kabalafiguráit.

Az egyelőre még név nélküli ikerfiúk nevére már lehet szavazni (a lehetséges változatok: Flix és Trix, Zagi és Zigi, illetve Flitz és Bitz), de mostanában nem ezért kapnak nagy figyelmet.

Az egyik német televízióban futó rajzfilmsorozat tulajdonosa ugyanis kilátásba helyezte, hogy pert indít a szervezőbizottság ellen, miután szerinte a kabalafigurák túlságosan is hasonlítanak kedvelt rókáihoz, Fixhez és Foxihoz.

A szervezőbizottság tagjai tagadják, hogy bármiféle hasonlóság lenne a figurák között. Ugyanakkor a névajánlatok sem vallanak bölcs előrelátásról.

A három lehetőségből kettő korábban már ismert volt ebben a párosításban, a Zigi és Zagi a Superman képregény-változatából, a Trix és Flix pedig kölni táncdarabból.